Goedendag,
 

NASDAQ 100 "FLASH CRASH" voorbij, koersdoel 12700!


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.

Ondanks dat de beurzen helemaal niet synchroon lopen met de werkelijke economie plaatst de NASDAQ 100 gisteren vrolijk een nieuwe record op de koersborden. Oftewel een All Time High op 10155,20 een stijging van ruim 50% vanaf de bodem op 23 maart. Inmiddels hebben we één van de snelste dalingen ooit gehad met direct één van de snelste stijgingen. De Corona Crash kan dan ook gezien worden als een FLASH CRASH met een scherpe SPIKE V-bodem.

Koerspatronen, *OverBought signalen werden compleet genegeerd en in principe gingen de grote US indices in één streep omhoog zonder enige koerscorrectie. De "CRASH" is mede door de doorbraak boven de vorige Alltime High van 19 februari op 9736,57 ten einde en zitten we weer in een BULL markt. Wachten is op een beurscorrectie!? Wanneer is er sprake van een CRASH of BEURS CORRECTIE? Zie de pagina bullofbear.com!

NASDAQ 100 koersdoel ±12700

Middels een scherpe V-bodem ook wel een SPIKE genoemd is de kans zeer groot dat we nog een flinke rally kunnen verwachten. Een koersdoel van de NASDAQ 100 kan berekend worden middels een pendulum swing. Dat is de vorige ATH minus de bodem en deze optellen bij de vorige ATH. Dat wordt dan: 9736,57 + (9736,57- 6771,92) = ± 12700.
 

NASDAQ 100 daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De TREND is zowel voor de korte, middellange en de lange termijn weer sterk opwaarts. Realtime is nu te zien op de pagina bullofbear.com wanneer de grootste US beurzen in een BULL of BEAR markt zitten. BUY the DIPS is nu de eindconclusie en het lijkt erop dat de beurzen vandaag met een correctie starten.

Maar ook dat hebben we de afgelopen maanden vaker gezien. Een lagere opening met uiteindelijk toch weer een hogere slotkoers. Ondanks dat economisch en macro-economisch data totaal niet synchroon lopen met de markten, hebben de markten uiteindelijk altijd gelijk!


*OBOS betekent:
 ■ OverBought (over gekocht, te duur klaar om te dalen)
 ■ O
verSold (over verkocht, te ver gedaald klaar om te stijgen).

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

We hebben 35 gasten en geen leden online