Goedendag,
 

S&P 500 weerstand ±3233, correctie of?


De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigd de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de Amerikaanse economie. Het is één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Na de enorme stijging van +47% sinds 23 maart beweegt de S&P 500 sinds 6 weken in een horizontale bandbreedte tussen 3233 en 2966. Hebben we te maken met een adempauze of is dit de start van een serieuze correctie.

De US futures noteren nu aardig lager DOW -0,8%, S&P -0,8% en NASDAQ -1,6%, maar dat geeft de laatste tijd eigenlijk geen enkele inzicht wat de indices uiteindelijk gaan doen. Meestal betekent de laatste tijd voorbeurs een lagere opening wordt meestal een hogere slot waardoor een serieuze correctie iedere keer uitblijft.

Belangrijkste niveaus zijn:

Weerstand ±3233 de top van de laatste 6 weken. Bij een uitbraak en slotkoers hierboven is het startsein voor hogere koersen. Koersdoel middels de pendulum swing is dan 3524.

Steun ±2966 is een bodempje na een eerste "kleine" correctie. Een uitbraak en slotkoers hieronder is aanleiding om pas een echte correctie (minimaal 10%) in te zetten. Koersdoel middels de pendulum swing is 2721.

S&P 500 weekgrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Conclusie: "The trend is your friend"! Technisch voor de korte termijn is deze zijwaarts. Volgens de *MA 20,50,200 is die opwaarts gericht, de koers noteert namelijk hierboven. De MA 200 is zo rond 3030 en een uitbraak hieronder is voor de lange termijn meestal negatief. Bij een daling van 10% of meer is sprake van een beurscorrectie. De S&P zou dan uit kunnen komen rond de 2900.

Meer willen weten over een beurscorrectie of wanneer een BULL of BEAR markt start zie: bullofbear.com!

De lange termijn CRASH indicator onderin de grafiek staat op KOOP en de OBOS indicator is sinds eind maart OverBought. Wanneer de CRASH indicator nog op koop staat en de OBOS indicator is OverSold en geeft een koop signaal dan is dat normaliter een ideaal moment KOOP moment! De grote vraag is gaat het dan nu eindelijk eens gebeuren? Helaas is niemand die dat weet, de signalen geven wel een beursdaling aan of het gebeurd is een tweede!


*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

MEE BELEGGEN BIJ KOOP SIGNAAL?

Vermogensbeheer USA MOMENTUM sinds 2003 gemiddeld ±30% per jaar!

Vermogensbeheer op een eigen Lynx rekening. Hoge rendementen met de laagste kosten, waarin de beheerder 100% mee belegd! Realtime inzage in uw portefeuille via de LYNX app (Google Play / Apple Store). Ook interessant voor u?

KLIK HIER voor MEER INFO en AANMELDEN om mee te beleggen na deze crash.

We hebben 101 gasten en geen leden online