Goedendag,
 

AEX neutraal, waar komt de uitbraak?


De Nederlandse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste Nederlandse aandelen (bedrijven). Hiermee vertegenwoordigt het grotendeels de Nederlandse economie betreft beurswaarde.

De AEX beweegt sinds juni zijwaarts. Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde (*MA 200) noteert nu rond de 560. De AEX is in juni hierboven uitgebroken en sindsdien zakt de AEX eronder en stijgt er weer boven. Dat betekent dat de BULLS & BEARS in evenwicht zijn en dit een neutrale markt is. De middellange termijn trend is licht stijgend getuige dat de MA 20 boven de MA 50 noteert.

Een kruising van de MA 20 onder de MA 50 is een "dead cross" de kans op dalende koersen nemen dan toe, maar hiervan is nu nog geen sprake. Wanneer is er sprake van een BULL (stijgende) of BEAR (dalende) markt zie: bullofbear.com.
 

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand AEX is ±587,03 het hoogste punt en top sinds de rally vanaf 16 maart. Bij een doorbraak en slotkoers hierboven is er ruimte richting het 52 weeks hoogtepunt rond 632.

Steun AEX is 543,61 het laagste punt en bodem van juli en augustus. Bij een doorbraak en slotkoers hieronder is er ruimte richting de bodems van mei dit jaar rond de 490.

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Deze kan gekenmerkt worden als opwaarts getuige dat de MA 20 boven de MA 50 noteert en beiden noteren boven de MA 200. Op dit moment zit de AEX in een consolidatie fase en is neutraal. De koers beweegt de laatste weken rond het 200 daags gemiddelde.

De OBOS indicator onderin de grafiek heeft een aantal dagen geleden KOOP signalen afgegeven deze was namelijk OverSold. De lange termijn CRASH indicator helemaal onderin de grafiek staat op KOOP en mede met de OBOS indicator is er deze week een KOOP signaal afgegeven op de AEX.


CE-INVESTMENTS werkt met een vernieuwde CRASH methode waardoor sneller op beursdalingen kan worden ingespeeld zie: www.crashindicator.com.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


We hebben 86 gasten en geen leden online