Goedendag,
 

AEX wanneer doorbraak omhoog?


De Nederlandse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste Nederlandse aandelen (bedrijven). Hiermee vertegenwoordigt het grotendeels de Nederlandse economie betreft beurswaarde.

De AEX beweegt zich sinds juni nog steeds zijwaarts. Het 200 daags voortschrijdend gemiddelde (*MA 200) noteert nu rond de 557. De AEX stijgt en daalt nog steeds rond de MA 200. De BULLS & BEARS blijven "nog" in evenwicht in deze neutrale markt. De korte termijn trend is dalend zie de blauwe stippellijn over de toppen van juli en augustus in de grafiek hieronder en ligt nu rond 566,5.

Zowel de MA 200, MA 50 als de MA 20 bewegen zijwaarts wat aangeeft dat de AEX in een neutrale markt zit. Dat in tegenstelling tot de Amerikaanse markt waar voornamelijk de NASDAQ en S&P 500 zich in een sterkte opwaartse trend bevinden en gisteren nieuwe Alltime High's boeken. Hiermee is duidelijk dat de markten hun eigen pad trekken en aangeeft hoe de massa over de toekomst denkt.
 

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand AEX is ±587,03 het hoogste punt en top sinds de rally vanaf 16 maart. Bij een doorbraak en slotkoers hierboven is er ruimte richting het 52 weeks hoogtepunt rond 632.

Steun AEX is 543,61 het laagste punt en bodem van juli en augustus. Bij een doorbraak en slotkoers hieronder is er ruimte richting de bodems van mei dit jaar rond de 490.

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Betreft de AEX deze beweegt zich duidelijk zijwaarts. Voor de korte termijn is het belangrijk dat de dalende korte termijn trend (blauwe stippellijn) opwaarts wordt uitgenomen. De AEX zit momenteel gevangen in een driehoek en bij een uitbraak aan de bovenkant van deze blauwe stippellijn is dat een korte termijn koopsignaal.

De *OBOS indicator onderin de grafiek zit in de NEUTRALE zone en beweegt nu rond de 50.

De CRASH indicator helemaal onderin de grafiek staat op KOOP sinds 27 mei 2020. CE-INVESTMENTS werkt met een vernieuwde CRASH methode waardoor sneller op beursdalingen kan worden ingespeeld zie: www.crashindicator.com.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


We hebben 441 gasten en geen leden online