Goedendag,
 

DOW, S&P 500 en NASDAQ correctie voorbij?


De DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ de drie grootste Amerikaanse indices tonen alle drie eenzelfde beeld. Alle drie indices zitten in een korte termijn correctie fase. Alle drie plaatsen een bodem patroon. Is hiermee de correctie voorbij? Dat is een vraag waar alleen de markt een antwoord op kan geven. Belangrijk is dat de korte termijn dalende trendlijnen opwaarts moeten worden uitgenomen en daarmee is dan waarschijnlijk de correctie ook voorbij.

De DOW JONES grafiek hieronder heeft weerstand op ± 28051, dit is de dalende korte termijn trend (donkerblauwe trendlijn). Bij een doorbraak hierboven kan de All Time High (hoogste punt ooit) van 12 februari dit jaar op 29568,57 worden opgezocht. De lange termijn trend is opwaarts.

DOW JONES daggrafiek

*OBOS indicator staat nu net in de neutrale zone. CRASH indicator staat op koop..

De S&P 500 grafiek hieronder heeft weerstand op ± 3379, dit is de dalende korte termijn trend (donkerblauwe trendlijn). Bij een doorbraak hierboven kan de All Time High (hoogste punt ooit) van 2 september dit jaar op 3588,11 worden opgezocht. De lange termijn trend is opwaarts.

S&P 500 daggrafiek

*OBOS indicator staat nu net in de neutrale zone. CRASH indicator staat op koop.

De NASDAQ grafiek hieronder heeft weerstand op ± 10930, dit is de dalende korte termijn trend (donkerblauwe trendlijn). Bij een doorbraak hierboven kan de All Time High (hoogste punt ooit) van 2 september dit jaar op 12074,07 worden opgezocht. De lange termijn trend is opwaarts.

NASDAQ daggrafiek

*OBOS indicator staat nu net in de neutrale zone. CRASH indicator staat op koop.

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is sterk opwaarts voor de lange en middellange termijn, getuige dat de MA 20 boven de MA 50 noteert en beiden noteren boven de MA 200. Voor de zeer korte termijn is de trend neerwaarts.

Een doorbraak door de dalende donkerblauwe trendlijnen zijn de eerste koop signalen. Zowel de DOW JONES als de S&P 500 laten beiden een candlestick bodempatroon zien. OBOS indicator komen vanuit de OverSold zone waardoor er ruimte is naar de bovenkant.

"BUY THE DIPS" is nu van toepassing! De lange en middellange termijn trends zijn opwaarts, de korte termijn trends zijn "nog" neerwaarts. We hebben een correctie van ruim 8% in alle drie indices en de *OBOS indicator is OverSold / Neutraal.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

We hebben 217 gasten en geen leden online