Goedendag,
 

EUR/USD de TOP is geplaatst, nu BODEM?


De EUR/USD is betreft de korte termijn uitgebroken aan de onderkant van de oplopende verbredende wig koersformatie. Zie vorige nieuwsbrief: EUR/USD oplopende verbredende wig? Dat is een negatief signaal betreft de daggrafiek en mede een reden waarom de EUR/USD zakt.

Hieronder de weekgrafiek van de EUR/USD waar de *OBOS indicator OverSold is. Met andere woorden de EUR/USD is te ver doorgezakt. Er zit waarschijnlijk de komende weken een lange termijn KOOP signaal in de pipeline. Op weekbasis is zo'n signaal belangrijker dan op dagbasis.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is 1.2012 dat is het hoogste punt van de afgelopen 2 jaar. Bij een doorbraak hierboven is er voor de lange termijn een koersdoel middels de pendulum swing van 1.2012 + ( 1.2012 - 1.0638 ) = 1.3386.

Steun is 1.1237 dat is het 40 weeks voortschrijdend gemiddelde oftewel MA 40. Negatief is als de wekelijkse MA 4 onder de MA 40 zakt. De lange termijn trend is dan gebroken en dan kan de EUR/USD afzakken naar 1.1237.


EUR/USD weekgrafiek
EUR.USD forex pair

Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de lange en middellange termijn is dat opwaarts, getuige dat de wekelijkse MA 4 boven de MA 10 noteert en beiden weer boven de MA 40. Op dagbasis zijn dat de MA 20, 50 en 200. Wanneer de wekelijkse MA 4 onder de MA 40 daalt is er sprake van een lange termijn trendbreuk, maar hiervan is nu nog helemaal geen sprake.

De *OBOS indicator onderin de grafiek zit in de OverSold zone, binnenkort koopsignaal?

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


We hebben 17 gasten en geen leden online