Goedendag,
 

NDX en S&P 100 uitbraak, DOW nog niet!


De NASDAQ 100 (NDX) en S&P 100 (OEX) de belangrijkste indices wat mij betreft in Amerika, breken uit een dalende wig en geven een koopsignaal. Daarentegen zit de DOW JONES (DJI) nog in een korte termijn neerwaartse trendkanaal. De *OBOS indicator geven bij alle drie een positie divergentie. Simpel gezegd, wil dat zeggen dat de koersen dalen terwijl de OBOS indicator stijgt, vaak is dat een indicatie voor een bodem.

De NASDAQ 100 grafiek hieronder breekt afgelopen vrijdag uit de dalende wig. Dat zijn de 2 donkerblauwe dalende trendlijnen, een uitbraak is technisch bekeken een koopsignaal. De OBOS indicator onderin de grafiek stijgt terwijl de koersen dalen, dat geeft een positieve divergentie.

NASDAQ 100 daggrafiek

De MA 20 noteert boven de MA 50 dat geeft aan dat de middellange termijn trend opwaarts is en beiden noteren boven de MA 200 (9582,23) hiermee is ook de lange termijn trend opwaarts. De NASDAQ 100 noteert nog onder de MA 20 en MA 50 hierdoor is de korte termijn trend neerwaarts.

De CASH indicator staat op koop.

De S&P 100 grafiek hieronder breekt afgelopen vrijdag evenals de NASDAQ 100 uit de dalende wig. Zie de 2 donkerblauwe dalende trendlijnen, een uitbraak is een koopsignaal. De *OBOS indicator onderin de grafiek is OverSold, geeft een koop en heeft positieve divergentie.

S&P 100 daggrafiek

De MA 20 noteert boven de MA 50 dat geeft aan dat de middellange termijn trend opwaarts is en beiden noteren boven de MA 200 (1419,16) hiermee is ook de lange termijn trend opwaarts. De S&P 100 noteert nog onder de MA 20 en MA 50 hierdoor is de korte termijn trend neerwaarts.

De CASH indicator staat op koop.

De DOW JONES grafiek hieronder beweegt nu nog in een dalende trendkanaal zie de 2 donkerblauwe dalende trendlijnen. Een uitbraak aan de bovenkant is een koopsignaal en aan de onderkant een verkoopsignaal. De *OBOS indicator onderin de grafiek is OverSold, geeft een koopsignaal en heeft evenals de NASDAQ 100 en S&P 100 een positieve divergentie.

DOW JONES daggrafiek

De MA 20 noteert boven de MA 50 dat geeft aan dat de middellange termijn trend opwaarts is en beiden noteren boven de MA 200 (26279) hiermee is ook de lange termijn trend opwaarts. De DOW JONES koers noteert onder de MA 20 en MA 50 hierdoor is de korte termijn trend neerwaarts.

De CASH indicator staat op koop.

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is zowel voor de lange en middellange termijn opwaarts want de MA 20 noteert boven MA 50 en beiden noteren boven de MA 200. De koers van de USA indices noteren onder de MA 20 en MA 50 wat aangeeft dat de korte termijn trend nog dalend is. De NASDAQ 100 en S&P 100 zijn uit hun korte termijn dalende trend gebroken daarom: "BUY THE DIPS" blijft van toepassing!
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.

De analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

 

We hebben 136 gasten en geen leden online