Goedendag,
 

NASDAQ eerst corrigeren, dan koersdoel 15090?


NASDAQ is door de weerstand 12074 gebroken en plaatste gisteren een nieuwe ATH op 12594,54. Volgens bepaalde waardering lijken aandelen te duur, maar volgens Robert Shiller zijn ze juist goedkoop zie artikel bij IEX Profs. Beleggers zijn sinds 2 jaar niet zo optimistisch geweest als nu. Wat is nu positief of negatief?

Kijken we naar de grafiek dan ziet het er BULLISH uit, oftewel kans op verdere stijgingen. De OBOS indicator is sinds begin november OverBought. Simpel gezegd aandelen staan hoog en klaar voor eventuele winstnemingen. Deze indicator geeft aan dat het te hoog staat, maar dat was ook tijdens de periode april tot september terwijl de NASDAQ bleef doorstijgen.

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand NASDAQ was 12074 de All Time High van 2 september en is gebroken. Middels de fibonacci ratio kan een koersdoel worden berekend van 13147 en daarna 15090 waar ook het trendkanaal uitkomt!

Steun NASDAQ is 12074 dat was de vorige weerstand en dient voor de korte termijn als steun. Bij een doorbraak en slotkoers hieronder kan de NASDAQ dalen richting de onderkant van het trendkanaal op ±11741 en het 50 daags gemiddelde.

NASDAQ daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is opwaarts getuige dat de koers boven de MA20, MA50 en MA200 noteert. De MA20 noteert tevens boven de MA50 en beiden noteren boven de MA200. De lange termijn trendkanaal kan getekend worden boven de toppen van juni, juli en september. Deze extrapoleren naar beneden vanaf het diepste punt in maart samen met de bodem begin november lopen deze beiden parallel. De onderkant van deze trendkanaal dient nu als 2e steun 11741. De bovenkant is een koersdoel die samenvalt met het 261,8% fibonacci ratio op 15090.

De *OBOS indicator is OverBought en geeft een VERKOOP signaal sinds 9 november. Maar dat is geen garantie dat we een flinke daling krijgen. Ik verwacht binnenkort wel winstnemingen richting 12074 waarna de opwaartse trend waarschijnlijk vervolgt zal worden met misschien wel een kerst rally!
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

We hebben 247 gasten en geen leden online