Goedendag,
 

AEX uitbraak, nu naar nieuwe ATH 726!

De AEX is afgelopen vrijdag door het 2e fibonacci koersdoel en technisch weerstand 668 gebroken. Hierdoor is er een technisch koopsignaal afgegeven en de eerstvolgende koersdoel is nu de ATH (All Time High) van 5 september 2000 @ 703,18. De AEX is hier nog maar slechts 3,75% van verwijderd. Bij een doorbraak boven 703 kan de AEX doorstijgen naar het derde fibonacci koersdoel op 726 (zie nieuwsbrief 16 januari).

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand AEX ±668. Het 2e fibonacci niveau en koersdoel is bereikt, volgende weerstand is ATH van 5 september 2000 @ 703,18.

Steun AEX is 633. De laatste hogere bodem van 27 januari, bij doorbraak kan de AEX terugvallen naar 200 daags gemiddelde @ 593.

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! De AEX zit in een sterke opwaartse trend. De koers noteert boven de MA 20 en de MA 20 boven de MA 50 en zowel de MA 20 als de MA 50 noteren weer boven de MA 200. De AEX zit wat dat betreft in alle termijnen (kort, middellang, lang) in een sterk stijgende trend. Iedere DIP is nu koopwaardig zolang de TREND opwaarts is. Een MA 20 onder de MA 50 is een eerste teken van trendommekeer, maar daar is nu nog helemaal geen sprake van.

De *OBOS indicator onderin de grafiek is flink OverBought en beweegt zelfs boven de 90. Dat geeft aan dat er waarschijnlijk een daling / winstnemingen in het verschiet liggen. Bij een zeer sterke trend kan de OBOS langere tijd OverBought of OverSold zijn. Het is namelijk een hulpmiddel en daarom niet altijd juist.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Maak er nog een mooi weekend van!


Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 157 gasten en geen leden online