Goedendag,

NASDAQ na pullback koersdoel 14850?

De omgekeerde *S-H-S patroon in de NASDAQ is inmiddels voltooid. Er is een aanval geweest op de All Time High (ATH) @ 14176 en terwijl de NASDAQ 100 wel de ATH heeft uitgenomen vindt de NASDAQ daar nog weerstand. Er is nu sprake van winstnemingen / correctie middels een pullback richting de neklijn.

De NASDAQ Composite index geeft de koersontwikkeling weer van alle aandelen genoteerd aan de NASDAQ beurs. Er zijn meer dan 3000 aandelen opgenomen in de NASDAQ index. Deze is gestart 5 februari 1971 op een stand van 100.

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand NASDAQ is 14176 de ATH. Wanneer de NASDAQ hierboven weet te sluiten is er een krachtig technisch koopsignaal en middels de pendulum swing kan dan een  koersdoel worden berekend op 14850.

Steun NASDAQ is 13621 dat is de neklijn van de omgekeerde S-H-S patroon. Hieronder ligt steun op de rechterschouder en bodem van 25 maart op 12786. Bij een doorbraak en slotkoers onder 12786 is er nog steun op de de bodem van 4 maart het Hoofd op 12395. Onder het 200 daags gemiddelde nu rond 12223 is de kans groot op een nieuwe BEAR market.

NASDAQ daggrafiek

 

Conclusie: "The trend is your friend"! De lange termijn is stijgend, de koers noteert boven *MA 200 en is stijgend. De korte MA 20 noteert boven de middellange termijn MA 50 en beide noteren ruim boven de MA 200. Tevens noteert de koers boven alle 3 MA's dat betekent dat de trend duidelijk opwaarts is. Momenteel vindt er een pullback plaats in de NASDAQ Composite richting de neklijn. Meestal is dat een 2e kans om weer posities in te nemen.

Positief is ook dat de *OBOS indicator nu OverSold is en meestal volgen dan hogere koersen. Uiteraard geeft dat geen garantie, want bij een doorbraak en slotkoers onder 13621 (de neklijn) is dat voor de korte termijn een negatief signaal.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is het gemiddelde van 20 koersen.
*S-H-S = Schouder - Hoofd - Schouder is een patroon wat meestal ommekeer in de trend aangeeft.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Maak er een mooie dag van!

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 122 gasten en geen leden online