Goedendag,

DOW JONES waar komt de uitbraak?

De DOW JONES is zonder twijfel omhoog gericht, momenteel zit de index in een consolidatie fase en is het wachten waar een uitbraak komt. De korte termijn trend is nu neerwaarts gericht terwijl de middellange en lange termijn overtuigend opwaarts zijn gericht.

De DOW JONES Industrial Average is een index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika. Het is de bekendste beurs index ter wereld.

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand is 34778 de All Time High. Een slotkoers hierboven is een nieuw technisch koopsignaal en is koersdoel ±36000.

Steun is 33587 de meest recente bodem. Een slotkoers hieronder is een verkoopsignaal en koersdoel de vorige ATH 33015.

DOW JONES daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De DOW noteert onder het 20 daags gemiddelde daarmee is de korte termijn neerwaarts, maar de koers noteert wel boven de 50 en 200 daags gemiddelden en is dus opwaarts gericht betreft de middellange (MA50) en lange (MA200) termijn.

De OBOS indicator bijna onderin de grafiek is neutraal. Dat geeft aan dat de BULLS & BEARS nog in gevecht zijn betreft de richting. De OBOS daalt wel en is nog niet in het OverSold gebied. Dat kan betekenen dat de DOW nog iets kan dalen, maar uiteraard is dat geen garantie, hij kan namelijk ook weer opwaarts draaien wat een teken van sterkte is.

Onderin de grafiek staat één van de CRASH indicatoren op KOOP, voor meer info zie: www.crashindicator.com
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is het gemiddelde van 20 koersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.


Maak er een mooie dag van!

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 84 gasten en geen leden online