Goedendag,

S&P 500 klaar voor nieuwe stijging?


De S&P 500 beweegt zich tussen het hoogste en laagste punt van de maand mei. Tevens beweegt de S&P zich in een trendkanaal (blauwe stippellijnen) sinds november met als ondergrens 4101 en bovengrens 4321. Een uitbraak aan de onderkant van dit trendkanaal kan voor de middellange termijn een trendbreuk zijn, hier loopt ook het 50 daags voortschrijdend gemiddelde!

De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigt de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de Amerikaanse economie. Het is één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Belangrijkste niveaus zijn:

Weerstand ±4233 de All Time High (hoogste koers ooit). Een slotkoers hierboven is een technisch koopsignaal met als koersdoel 4321.

Steun ±4063 de bodem van mei. Een slotkoers hieronder is een technisch verkoopsignaal met eerste koersdoel de top van maart 3975.

S&P 500 daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is duidelijk opwaarts, want de koers beweegt zowel boven het 20 daags, 50 en 200 daags voortschrijdend gemiddelde. De MA20 (groene lijn) vertegenwoordigt de korte termijn, de MA50 (rode lijn) de middellange termijn en de MA 200 (groene vette lijn) de lange termijn trend. De lange termijn trend komt pas in gevaar bij een koers onder de MA 200 nu op 3758.

De OBOS indicator geeft aan of een koers te hoog of te laag staat voor de korte termijn. Deze is vanaf 50 weer opwaarts gericht en gaat richting de OverBought zone. Blijft de koers doorstijgen dan is dat een teken van sterkte.


*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Maak er nog een mooie dag van!

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 98 gasten en geen leden online