Goedendag,
 

S&P 100 steun 2053, koersdoel 2140?

S&P 100 index zit sinds oktober 2020 in een stijgende trendkanaal verbonden met 3 toppen die deze trendkanaal aan de bovenkant verbindt en 4 bodems die de onderkant van deze trendkanaal verbindt.

Hiermee is overduidelijk dat de TREND opwaarts is. Waar de TOP en een CORRECTIE komt dat weet uiteraard niemand. Er zijn velen die dit willen gissen of willen voorspellen maar geloof me dat kan niemand.

Een TOP weet men altijd achteraf evenals een BODEM. Wat we uit de grafiek hieronder kunnen concluderen is dat de S&P 100 eventueel weer naar de bovenkant van deze trendkanaal kan stijgen en dat ligt momenteel op ±2140.
 

De S&P 100 vertegenwoordigd de 100 grootste Amerikaanse bedrijven. Het is een afgeleide van de S&P 500 index en vertegenwoordigt ±63% van deze index en ±51% van het aandelen kapitaal in Amerika. Het is een belangrijke pijler betreft de Amerikaanse economie.

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand SP100 bovenkant trendkanaal 2140

Steun SP100 onderkant trendkanaal 2053

S&P 100 index daggrafiek

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is sterk opwaarts middels hogere toppen en hogere bodems en getuige dat de *MA20 boven de MA50 noteert en beide noteren boven de MA200. Een uitbraak onder de onderkant van het trendkanaal is een trendbreuk. Een daling zou dan kunnen accelereren naar het 200 daags voortschrijdende gemiddelde op 1863.

De *OBOS indicator onderin de grafiek komt uit de OverBought zone. Dit kan een verdere daling betekenen richting de onderkant van het trendkanaal op 2053. Is de OBOS indicator OverSold rond 2053 dan is er een grote kans de we weer hogere koersen gaan zien. Uiteraard kan de OBOS indicator ook naar boven draaien dan neemt de kans toe dat de koers richting 2140 kan stijgen.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is het gemiddelde van 20 koersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Twee interessante pagina's om te lezen:

  1. B.E.A. Crypto portefeuille in 48 maanden ruim +1100%, klik hier hoe!

  2. USA MOMENTUM +19% dit jaar. Hoe werkt dit systeem? Klik hier!

Maak er een mooie dag van!

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema

We hebben 33 gasten en geen leden online