Goedendag,
 

AEX eerst 850, dan correctie van 15%?


De AEX bereikt 6 september een nieuwe ATH (All Time High = hoogste koers ooit) op 799,56. Helaas net geen 800, maar ik verwacht dat dit niveau binnenkort zal sneuvelen. Morgan Stanley waarschuwt voor een correctie van 15% voor het einde van het jaar.

Uiteraard zo'n voorspelling kan iedereen doen en men krijgt vanzelf gelijk als men dit vaak genoeg herhaalt. De markt bepaalt uiteindelijk de richting en deze wordt bepaalt door de massa die investeert, belegd en handelt op de beurzen.

Historisch staan september en oktober niet als de beste maanden bekend. Terwijl USA MOMENTUM historisch september en november juist de twee beste maanden van het jaar zijn.

Kijken we terug naar de AEX hieronder dan zit deze in een sterke opwaartse trend evenals de grootste Amerikaanse beursindices de S&P 500 en NASDAQ. De markten volgen deze twee grootste indices en zolang deze opwaarts zijn, is er "nog" geen sprake van een neerwaartse trend.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand AEX ±801 dat is de bovenkant van het trendkanaal.

Steun AEX is ±765 en dan onderkant van het trendkanaal 753.

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is sterk opwaarts omdat de koers boven de *MA20, MA50 en MA200 beweegt. De MA20 noteert boven de MA50 en beide noteren boven de MA200. De AEX beweegt zich keurig in het trendkanaal. Het eerste koersdoel is de bovenkant van het trendkanaal op ±801. Eerste steun is het 20 daags gemiddelde op 784, dan volgt MA50 op 766, dan de bodem van augustus op 765 en dan de onderkant van het trendkanaal op 753.

Een uitbraak onder de onderkant van het trendkanaal is een trendbreuk. Een daling zou dan kunnen accelereren naar het 200 daags voortschrijdende gemiddelde op 704 en dat zou een correctie van ±11% zijn. Voorlopig zijn de pijlen omhoog gericht met grote kans dat eerst de 800 wordt gehaald. Wanneer de AEX met kracht boven de 801 uitbreekt kan er een BLOW-OFF ontstaan met zelfs een koersdoel van ±850.

De *OBOS indicator onderin de grafiek gaf gisteren een KOOP. Hierdoor nemen de stijgingskansen toe richting de 800 en zelfs hoger.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is het gemiddelde van 20 koersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Twee interessante artikelen:

  1. B.E.A. crypto portefeuille in 47 maanden ruim 975%! U kunt dit systeem zelf eenvoudig uitvoeren, KLIK HIER hoe!

  2. USA MOMENTUM nu +19% dit jaar en is realtime te volgen! Voor meer informatie hoe dit systeem werkt klik hier!Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 95 gasten en geen leden online