Goedendag,
 

NASDAQ was dit de correctie?


NASDAQ Composite heeft een dipje genoteerd van ruim 5% naar aanleiding van het Chinese Evergrande. Een grote vastgoed ontwikkelaar die in financiële nood is gekomen. De Chinese regering wil vooralsnog niet ingrijpen waardoor afgelopen maandag een kleine paniek beweging ontstond.

Vandaag maakt waarschijnlijk de "Centrale bank van Amerika" de FED bekend wanneer ze de schuldenberg gaan afbouwen en de rentestand. De laatste zal waarschijnlijk onveranderd blijven. Wat en hoe de voorzitter Jerome Powell gaat zeggen zullen de markten weer in beweging brengen.

Kijken we naar de koers van de NASDAQ dan valt me op dat er positieve divergentie is ontstaan. Simpel gezegd wil dat zeggen dat de OBOS indicator hoger stijgt en de NASDAQ een lagere koers noteert, zie de blauwe lijntjes. Meestal volgt hierop een tegenovergestelde beweging, omhoog.

Daarnaast lijkt het of er een "Island Reversal" in ontwikkeling is. Dat is een koerspatroon die wordt gevormd bij een bodem of een top en dit patroon los staat van de vorige koersen (Island). Dit patroon is voltooid als er hoger wordt geopend boven de hoogtestand van dit patroon en dan verder stijgt.

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand NASDAQ 15404 de All Time High van 7 september. Bij doorbraak hierboven komt het koersdoel 15954 in beeld zie ook nieuwsbrief van  8 juli.

Steun NASDAQ is 14414 de bodem van 20 augustus. Bij doorbraak hieronder is er steun op de ATH van 16 februari op 14176. Daarna komt de MA200 in beeld op 13746.

NASDAQ daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is voor de lange en middellange termijn nog sterk opwaarts, voor de korte termijn is deze nu dalend. De koers noteert onder de *MA20 en MA50 maar nog boven de MA200. De MA20 noteert boven de MA50 en beiden boven de MA200. Hierdoor is de totale trend nog steeds opwaarts gericht. Voor nu geldt "BUY THE DIPS" zolang de TREND opwaarts is gericht.

De *OBOS indicator is OverSold en vormt positieve divergentie met de koers, meestal is dat een positief signaal.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 35 gasten en geen leden online