Goedendag,

S&P 500 trendbreuk, SHS & koersdoel 4040?


De S&P 500 heeft de rode lange termijn trendlijn 29 september gebroken. Deze loopt onder de bodems van mei en november 2020. De *MA indicator gaf jongstleden 7 oktober een verkoopsignaal, de laatste keer was 5 maart 2020. De *OBOS indicator is OverBought, nu kans op verdere dalingen?

De Stieren (Bulls) zijn nog in gevecht met de Beren (Bears). Is de lange termijn trend gebroken en dient deze nu als weerstand? De beren winnen het gevecht bij een slotkoers onder 4300. Dat is de neklijn van een Schouder Hoofd Schouder patroon en is dan voltooid. Het koersdoel is dan 4040!

De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigt de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de Amerikaanse economie. Het is één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Belangrijkste niveaus zijn:

Weerstand ±4456 - top van 27 september.

Steun ±4300 - de neklijn van SHS patroon.

S&P 500 daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Conclusie: "The trend is your friend"! Nu een 2e lagere top? De korte en middellange termijn trend zijn neerwaarts, want de MA20 is gekruist onder de MA50. Bij een slotkoers onder de neklijn 4300 kan de S&P ±6% zakken, koersdoel is dan 4040. De MA200 nu ±4154 is tussentijds een laatste steun.

De OBOS indicator is OverBought, er is kans op verdere dalingen. Met een slotkoers boven 4445 wordt het plaatje positiever. Voor nu geldt voorlopig "SELL the RALLY" oftewel verkoop bij iedere opleving.


*OBOS = OverBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

BEURSCRASH in de MAAK?

Wie dat van te voren weet wordt slapend rijk. Maar helaas, er is niemand die een CRASH kan voorspellen!

Kijken we naar de belangrijkste Amerikaanse indices dan zijn er in de afgelopen 2 weken dezelfde signalen. DOW JONES verkoop 27 september, S&P verkoop 7 oktober en NASDAQ verkoop 8 oktober. Is dit de start van een ?????

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Ga je de signalen van deze drie indices combineren dan is er sinds 5 maart 2020 (start CORONA CRASH) voor de gehele Amerikaanse markt weer een verkoopsignaal.

Opvallend is dat vanaf de All Time Highs (hoogste koers ooit) de DOW slechts  2,48%, de S&P 3,4% en NASDAQ 5,35% zijn verwijderd. Dat is niet eens een correctie! Wanneer er sprake is van een CORRECTIE of CRASH vindt u hier: crashindicator.com

Achteraf weten we of analyses leiden tot een BEURSCRASH of niet maar 3 verkoopsignalen is geen goed teken!
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Maak er nog een mooi weekend van!

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 38 gasten en geen leden online