Goedendag,
 

AEX uitbraak! Nu koersdoel ATH?


De AEX bereikt 17 september een ATH (All Time High = hoogste koers ooit) op 804,47 waarna gelijk een daling werd ingezet. Op 23 september werd dat niveau bijna weer bereikt maar werd er een dubbele top neergezet.

Hierna volgde een kleine dip van slechts 6,6% want van een correctie is pas sprake bij een daling van minimaal 10% of meer. Wanneer is er sprake van een CORRECTIE of CRASH? Lees dat op de pagina: crashindicator.com

De AEX staat er sinds vandaag iets beter bij als de US indices. Met een opening venster en uitbraak boven een oude weerstand van 779 is de weg omhoog weer hervonden. Staat de beurs nu te hoog? Kijken we naar de *MA200 nu 719.94 dan is de afgelopen dipje nauwelijks noemenswaardig.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand AEX ±805 de ATH (hoogste koers ooit).

Steun AEX is ±751 de bodem van oktober.

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Kijken we naar de MA 20, 50 en 200 dan noteert de AEX boven alle drie. Daarnaast noteert de MA 20 boven de MA 50 en beiden noteren boven de MA 200. Hieruit concluderen we dat de korte, middellange en lange termijn trend opwaarts is.

De *OBOS indicator onderin de grafiek is al sinds 7 oktober (verkoop) OverBought maar zoals vaker gezegd kan deze langere tijd OverBought blijven bij een sterke of nieuwe trend.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is het gemiddelde van 20 koersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Investeren, beleggen of handelen in BITCOIN?

Lees hier hoe u zelf kunt beleggen in het simpele B.E.A. crypto portefeuille!

Ik raad Bitvavo van harte aan voor het kopen, verkopen en bewaren van crypto's

Een gratis account aanmaken is zeer eenvoudig en binnen 10 minuten geregeld.

Gratis Bitvavo account

Via de link hierboven betaald U over de 1e €1000 geen handelskosten.

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 32 gasten en geen leden online