Goedendag,

S&P 500 koopsignaal, koersdoel 4950!


De trend van de S&P 500 was 8 oktober gebroken en gaf een verkoop maar al snel kwam er een aanzienlijk herstel. Op 19 oktober was er alweer een koop en was de trend gedraaid. Normaliter komt er altijd een dipje maar de *OBOS indicator bleef OverBought. Deze indicator is nu OverSold wat normaliter een bodem in de markt aangeeft.

De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigt de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de Amerikaanse economie. Het is één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Belangrijkste niveaus zijn:

Koersdoel ±4950 - 2e fibonacci niveau
Weerstand ±4701
- top van 8 november
Steun ±4537 -vorige top op 2 september

S&P 500 daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is duidelijk opwaarts nadat records na records zijn behaald. De koers noteert boven de DMA 20. De DMA 20 noteert boven de DMA 50 en beiden noteren boven de *MA200. Dit geeft aan dat zowel de korte, middellange en lange termijn opwaarts zijn gericht!

De OBOS indicator is OverSold en geeft voor de 8e keer in 52 weken een koop signaal. Dat betekent "BUY the DIPS" oftewel koop bij een dip.


*OBOS = OverBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES WEER OPWAARTS!

Vorige keer leek erop dat er een flinke daling in de pipeline zat. Helaas was de dip van korte duur en draaiden alle US indices binnen 3 weken positief. Er werden weer nieuwe All Time High's (ATH = hoogste koersen ooit) behaald.

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ DAG GRAFIEK / DAILY CHART

De CRASH indicator gaf nog geen signaal terwijl de CORRECTIE indicator wel een verkoop gaf. Een CRASH of forse CORRECTIE bleef dan ook uit. Wanneer er sprake is van een CRASH of CORRECTIE vindt u hier: crashindicator.com

Achteraf bleek de verkoopsignalen van 8 oktober een "false move" oftewel een foute beweging waardoor beleggers op het verkeerde been werden gezet
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 44 gasten en geen leden online