Goedendag,

S&P 500 nadert ATH daarboven 4950?


De S&P 500 werkt momenteel een mini correctie af. Er werd steun gevonden op de vorige *ATH op 4537. De koers was hier slechts 1 dag onder, namelijk op 1 december. Er werd toen een slotkoers van 4513 genoteerd en dat is nog geen definitieve doorbraak. Vanaf 4513 laat de S&P weer een flinke stijging zien en nadert momenteel zelfs de vorige ATH op 4704,54.

De S&P moet boven de ATH uitbreken en erboven sluiten de correctie is dan waarschijnlijk voorbij  Bij een doorbraak boven 4704,54 is het volgende koersdoel het 1.618% fibonacci niveau rond 4950.

De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigt de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de Amerikaanse economie. Het is één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Belangrijkste niveaus zijn:

Koersdoel ±4950 - fibonacci niveau 1.618
Weerstand ±4705
- top van 11 november
Steun ±4537 - vorige top van 2 september

S&P 500 daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is duidelijk weer opwaarts en het ATH lijkt binnen bereik. Hierboven is er weer een krachtig technisch koopsignaal. De trend kan bepaalt worden doordat de koers boven de DMA 20 noteert. De DMA 20 noteert boven de DMA 50 en beiden noteren boven de *MA200. Dit geeft aan dat zowel de korte, middellange en lange termijn allen opwaarts zijn gericht!

De *OBOS indicator is OverBought en geeft meestal aan dat de markt (index) over gekocht is en kans op een daling aanwezig is. Zoals u kunt zien in de grafiek hierboven kan de OBOS langere tijd OverBought zijn wanneer een trend sterk opwaarts is gericht.


*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES NU WEER OPWAARTS?

Net als de vorige keer leek het erop dat er weer een flinke daling in de pipeline zat. Deze dip lijkt van nog kortere duur. De US indices draaien nu al binnen 2 weken positief. Hoewel er nog wel nieuwe All Time High's moeten worden gerealiseerd. De S&P is er op moment van schrijven nog slechts 0,3% van verwijderd, de DOW 1,7% en de NASDAQ 2%.

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ DAG GRAFIEK / DAILY CHART

De drie belangrijkste US indices zitten nog in een "mini" correctie fase. Bij nieuwe ATH's kan worden aangenomen dat nieuwe records weer worden gerealiseerd. Zit er nog een "SANTA CLAUS" rally in de markt? Helaas is er niemand die dat kan voorspellen of weet! Vooralsnog wijzen de pijlen weer omhoog.
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaand is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

We hebben 274 gasten en geen leden online