Goedendag,

NASDAQ een stijging op komst?

De NASDAQ heeft na een daling van 2 weken deze week de weg omhoog weer gevonden. Er is een doorbraak nodig boven het 61.8 fibonacci niveau 15722. Dan is de weg vrij richting de *ATH van 22 november op 16212. De trend is opwaarts namens hogere toppen en hogere bodems.

Belangrijk is dat de bodem van 3 december stand houdt. Een doorbraak eronder kan een trendbreuk zijn. Het eerste koersdoel is dan de bodem van 4 oktober 14181. De *OBOS indicator onderin de grafiek gaf vorige week een KOOP signaal en was slechts de 2e dit jaar.

De grafiek hieronder is een week grafiek en die signalen zijn normaliter belangrijker dan in een daggrafiek.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Steun 14931
■ Weerstand 15722
■ Koersdoel  17004

NASDAQ weekgrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is zoals u hierboven kunt zien opwaarts. De DYNAMIC TREND is positief en de OBOS is OverSold. Voor nu geldt "BUY THE DIPS" zolang de TREND opwaarts is gericht.

De *OBOS indicator is OverSold en gaf vorige week een KOOP signaal. Normaliter kunnen we hogere koersen verwachten. De grafiek is een week grafiek waarbij iedere candlestick (kaars staafje) de data van een week is.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 55 gasten en geen leden online