Goedendag,

US INDICES VERKOOP, CRASH?


De S&P 500 gaf 6 oktober 2021 voor de laatste keer een verkoop signaal. Het signaal daarvoor was van 4 maart 2020 de start van de CORONA CRASH. Het signaal van deze week kan een waarschuwing zijn voor wat er komen gaat. De *MA 200 was gebroken maar daar staat de S&P inmiddels weer boven.

De *OBOS indicator geeft aan dat de S&P OverBought is en simpel gezegd wil dat zeggen dat de kansen op een daling toenemen. Er zou dan een lagere top onder 4796 (*ATH slot) moeten worden geplaatst en er is al sprake van een lagere bodem. Dat zou de start van een CRASH kunnen zijn.

De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigt de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de Amerikaanse economie. Het is één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Belangrijkste niveaus zijn:

Weerstand ±4955 - fibonacci niveau 50%
Steun ±4326
- bodem van 27 januari 2020
Fibonacci targets 4059 & 3902

S&P 500 daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze lijkt neerwaarts te gaan buigen en er is al sprake van een flink lagere bodem en een verkoopsignaal. Dat betekent "SELL the RALLIES" met andere worden verkoop bij oplevingen. Het heeft er dan ook alle schijn van dat we een lagere top onder 4796 gaan zien. Een daling en slotkoers onder 4326 is eigenlijk de start van een nieuwe CRASH maar zover is het nog niet!

De *OBOS indicator is OverBought en geeft meestal aan dat de markt (index) over gekocht is en kans op een daling aanwezig is. Zoals u kunt zien in de grafiek hierboven kan de OBOS langere tijd OverBought zijn wanneer een trend sterk opwaarts is gericht.


*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES ALLEN VERKOOP!

In tegenstelling tot de vorige keer staan nu alle US indices op VERKOOP. De NASDAQ luidde de eerste daling in en de DOW en S&P geven deze week duidelijk VERKOOP signalen. Wanneer alle drie indices op verkoop staan is de kans zeer groot dat we terecht zijn gekomen in een dalende markt.

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

De laatste keer dat de drie belangrijkste US indices op verkoop stonden was 7 oktober 2021 waarbij de NASDAQ de laatste was. De keer daarvoor was dus net voor de start van de beruchte CORONA crash in maart 2020.

De "CORRECTIE" van 7 oktober 2021 was van zeer korte duur, want op 19 oktober 2021 stonden alle drie indices alweer op KOOP. Het verschil is dat de NASDAQ nu ook onder het 200 daags gemiddelde noteert!

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 92 gasten en geen leden online