Goedendag,

AEX een S-H-S en VLAG koersdoel 705?

De AEX heeft inmiddels 2 verkoopsignalen afgegeven voor de lange termijn namelijk een doorbraak onder een *MA 200 en van het Schouder - Hoofd - Schouder patroon de neklijn die neerwaarts is gebroken.

Een doorbraak onder een MA 200 wordt gezien als een "Bearish Signaal" en een S-H-S patroon is een toppatroon wat aangeeft dat er een top is gevormd. Daaronder kan een neklijn worden getekend en als deze neerwaarts wordt gebroken is dat een geldig verkoop signaal.

Beide signalen kwamen tegelijk en dat was op 21 januari en werd bevestigd door een flinke daling op maandag 24 januari. Daarna volgde een opleving met een schuine zijwaartse beweging ("de vlag") waardoor er een "Bearish Flag Pattern" oftewel een neerwaartse Vlag patroon is gevormd.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ±772
Steun is ±742
Koersdoel is ±705

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! De AEX koers (761,50) noteert onder de MA 200 (767,63) dat is een "Bearish Signaal" simpel gezegd is een koers onder de MA 200 een signaal voor lagere koersen.

Er is inmiddels een neerwaartse vlag patroon ontwikkeld en wanneer de AEX onder de X-TREND zakt en sluit nu op ±752 dan is dat een sterk verkoopsignaal met als koersdoel 705. Dat is een berekening vanaf de voortgaande top en bodem en deze naar beneden extrapoleren.

De *OBOS indicator onderin de grafiek komt van de OverBought zone en  is dalend en gaat richting neutraal (50) pas rond de 20 is deze indicator OverSold maar zover is het nog niet. Uiteraard valt of staat alles wat er met de US indices gaat gebeuren maar deze staan er ook niet al te florissant bij.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA200 is het gemiddelde van 200 koersen.

US INDICES TREND is NEERWAARTS

De US indices zijn evenals de AEX neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een VERKOOP- of KOOP signaal geeft. Deze indicator wordt ook gebruikt voor USA MOMENTUM zie: usamomentum.com.

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 63 gasten en geen leden online