Goedendag,

S&P 500 in een sterke neerwaartse TREND!

De S&P 500 zit in een sterke neerwaartse trend en in CORRECTIE modus, dat betekent dat de koers van de S&P vanaf de hoogste slotkoers 10% of meer is gedaald en een daling van meer dan 20% is de start van een BEAR markt (zie ook crashindicator.com).

De NASDAQ en AEX index zijn al wel 20% vanaf de hoogste slotkoers gedaald en begeven zich in een BEAR markt. Alles hangt momenteel af van de ontwikkelingen betreft de oorlog in Oekraïne. Vandaag was de opening positief maar in de loop van de dag zakken de indices toch weer.

De 2 belangrijkste niveaus betreft de S&P 500 is de weerstand 4390 en pas bij een slotkoers hierboven is er sprake van een hogere top koersdoel is dan 4590. Een slotkoers onder de steun 4170 is juist een zwak teken, er is dan sprake van een lagere bodem en volgende koersdoel is dan 4060.

De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigt de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de Amerikaanse economie. Het is één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Belangrijkste niveaus zijn:

Weerstand 4390 / 4422
- doorbraak dan
Target high 4590


Steun 4170
- doorbraak dan

Target low 4060

S&P 500 daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is sterk neerwaarts getuige de dalende trendlijn vanaf de top van 4 januari en 10 februari en noteert nu 4422. De S&P 500 zit nog niet in een BEAR markt (20% vanaf hoogste slotkoers) maar er is wel sprake van lagere toppen en lagere bodems. Een slotkoers boven de dalende trend nu op 4422 kan een trend ommekeer zijn maar dan moet er nog wel een hogere bodem geplaatst worden boven 4170!

De *OBOS indicator is Neutraal en beweegt omhoog. Dus een redelijke kans dat de S&P richting de weerstand en dalende trendlijn kan stijgen.


*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is NEERWAARTS

De US indices zijn sterk neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een VERKOOP- of KOOP signaal geeft. Deze indicator wordt ook gebruikt voor USA MOMENTUM zie: usamomentum.com.

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Zoals u kunt zien is het signaal voor alle indices een verkoop en geeft de CORRECTIE INDICATOR sinds 31 januari een VERKOOP. Wel opvallend is dat de CORONA "crash" van maart 2020 slechts 43 dagen duurde, terwijl deze correctie al 39 dagen onderweg is en het er nog niet goed uit ziet.
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

Met vriendelijke groeten,
Lammert Doddema

We hebben 39 gasten en geen leden online