Goedendag,
 

US INDICES signalen op "ROOD"?

De Amerikaanse indices DOW JONES, S&P 500 & NASDAQ zijn in mei gedaald met -2,4, -2,6 & -4,3%. Dit jaar staan de DOW op -11,4%, de S&P op -15,6% en de NASDAQ op -24,5%. Hoe staan de belangrijkste US indices er momenteel voor?

De signalen staan op ROOD! De NASDAQ zit in een BEAR MARKET -20% vanaf de hoogste slotkoers! Neerwaartse trends worden meestal tijdelijk onderbroken door een korte periode van herstel of kleine rally's waar koersen tijdelijk stijgen maar uiteindelijk weer verder dalen!

Hieronder de S&P 500 met de "CRASH METHODE". Deze heeft voor het eerst sinds maart 2020 weer 4 VERKOOP signalen en dat betekent dat men beter grotendeels CASH kan zitten. De TREND is duidelijk neerwaarts en dan geldt SELL the RALLY's oftewel verkoop bij de oplevingen.

S&P 500 daggrafiek

Een opleving richting 4170 behoort tot de mogelijkheden een daling richting 3782 ligt het meest voor handen met zelfs een uitschieter richting 3153. Dit zijn fibonacci koersdoelen die vaak worden gehaald. Uiteindelijk bepaalt natuurlijk de markt de richting maar vooralsnog ziet het er niet goed uit!

De CORRECTIE INDICATOR alle 5 belangrijkste US indices in de grafiek staan sinds 4 mei op VERKOOP!

US indices daggrafiek

De CRASH methode geeft aan hoe de richting is voor de lange termijn en dat is NEERWAARTS, terwijl de CORRECTIE indicator de richting aangeeft voor de middellange termijn en dat is al sinds 4 mei NEERWAARTS.

Conclusie: De TREND is sterk NEERWAARTS waarbij de NASDAQ in *BEAR territorium zit en de S&P zit er slechts 3,9% vanaf. De DOW staat er nog verrassend goed bij met "slechts" -12,5% vanaf de hoogste slotkoers ooit.

*BEAR markt is bij een daling van 20% of meer meer info zie: bullofbear.com
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 151 gasten en geen leden online