Goedendag,

AEX dubbele bodem & uitbraak?

Het lijkt erop dat er een dubbele bodem in de maak is betreft de AEX. De laagste bodem was begin maart rond 656 en begin mei is er een hogere bodem geplaatst rond 666. De 2e helft van mei is er voor de korte termijn ook een hogere bodem geplaatst wat perspectief biedt voor hogere koersen.

Vandaag is er een uitbraak boven 706 wat voor de korte termijn een koop signaal is als de koers hierboven sluit. Voor de lange termijn ligt het cruciale punt zo rond 738. Dat is een lange termijn weerstand en hier loopt ook de neerwaartse "rode"trend.

Bij een uitbraak en slotkoers boven 738 staan de signalen op groen. De dubbele bodem is dan bevestigd en een eerste koersdoel is het 161,8% fibonacci level rond 793. Een daling onder 680 en 666 daarentegen is een eerste negatief signaal met kans op nieuwe dalingen.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ±738
Steun is ±656
Koersdoel is ±793

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! De AEX noteert onder het 200 daags gemiddelde (758) en de DMA 20 noteert onder de DMA 50 wat aangeeft dat de middellange termijn neerwaarts is. De AEX noteert boven de DMA 20 & 50 en dat betekent dat de korte termijn aan kracht wint.

De *OBOS indicator onderin de grafiek noteert nu zwaar OverBought en dat is meestal een signaal dat er weer dalende koersen aan zitten te komen. Op deze regel is uiteraard een uitzondering als de trend ineens flink aan kracht toeneemt. De komende dagen zullen dus spannend worden.

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA200 is het gemiddelde van 200 koersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 154 gasten en geen leden online