Goedendag,

AEX een PULLBACK, koersdoel 590?

De AEX zit duidelijk in een neerwaartse trend en in een BEAR markt met andere woorden lagere toppen en bodems. De AEX is meer dan 20% van zijn *ATH slotkoers gezakt. Zie bullofbear.com voor BULL of BEAR markten. Een PULLBACK is een opwaartse beweging in een dalende markt!

In de grafiek hieronder is er nu sprake van weer een lagere top en weerstand op ±676. Heel belangrijk is dat de steun op ±632 stand houdt. Mocht dat niet het geval zijn dan is het volgende koersdoel ±590! Een uitbraak boven 676 is juist het eerste positieve signaal met volgende weerstand op ±700.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ±676
Steun is ±632
Koersdoel is ±590

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! De AEX noteert onder het 200 daags gemiddelde op ±745. Dat is een graadmeter of we in een lange termijn uptrend of downtrend zitten. Aangezien de AEX flink onder het 200 daags gemiddelde noteert, zit de AEX in een lange termijn downtrend. Een opleving die we vanaf half juni tot eind deze maand zien heet een PULLBACK en de trend volgt dan meestal weer het pad die is ingeslagen.

De *OBOS indicator onderin de grafiek noteert OverBought en dat is meestal een signaal dat er dalende koersen aan zitten te komen. Op deze regel is uiteraard een uitzondering wanneer de trend ineens aan kracht toeneemt.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is NEERWAARTS

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn sterk neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Zoals u ziet geven alle indices een VERKOOP en noteren onder de DYNAMISCH TREND wat voorlopig geen positief signaal is.
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 141 gasten en geen leden online