Goedendag,

S&P 100 breekt dalende trend?

De S&P 100 doorbreekt de dalende spiraal en trend er zijn maar liefst drie uitbraak signalen. Allereerst is de dalende trend (groene dalende trendlijn) sinds april opwaarts uitgebroken. Een driehoek die werd gevormd (zie blauwe lijnen) is op hetzelfde tijdstip ook uitgebroken en de CORRECTIE indicator geeft een dag later een KOOP signaal.

Hiermee staat de S&P 100 voor de middellange termijn weer op koop. Eerste koersdoel is de weerstand op 1896. Bij een uitbraak hierboven kan zelfs aangenomen worden dat de lange termijn er weer florissant bijstaat. Een uitbraak onder 1700 daarentegen is een negatief signaal en neemt de kans op verdere dalingen toe.

De S&P 100 vertegenwoordigd de 100 grootste Amerikaanse bedrijven. Het is een afgeleide van de S&P 500 index en vertegenwoordigt Β±63% van deze index en Β±51% van het aandelen kapitaal in Amerika. Het is een belangrijke pijler betreft de Amerikaanse economie.

Belangrijkste niveaus zijn:

Weerstand 1896
Steun 1700

S&P 100 index daggrafiek

Conclusie: "The trend is your friend"! De was sterk neerwaarts en het lijkt erop dat deze weer opwaarts gaat bewegen. Een uitbraak afgerond boven 1900 kan een zeer positief signaal zijn voor de langere termijn. Voor de middellange termijn zijn er inmiddels 3 koop signalen afgegeven zoals beschreven hierboven.

De *OBOS indicator is nu Neutraal en beweegt omhoog. Een stijging richting de weerstand op 1896 is dan ook zeer aannemelijk. De US futures noteren wel negatief zodat we waarschijnlijk een negatieve opening tegemoet gaan zien vandaag.


*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 87 gasten en geen leden online