Goedendag,

DOW JONES Lange Termijn KOOP?

De DOW JONES zat 17 juni bijna in een BEAR markt, de maximale verlies was -18,8%. Wanneer is er sprake van een BULL of een BEAR markt? Uitleg vind u hier: bullofbear.com. De DMA system (Dynamic Moving Average) gaf 18 februari een lange termijn verkoop signaal voor de DOW.

De DMA system is een lange termijn signaal en betekent dat er voor de lange termijn lagere koersen in het verschiet liggen, sinds 18 februari is dat gestart. De DOW heeft inmiddels sinds de bodem van 17 juni een stijging laten zien van ±11,4%, een kans op een trend ommekeer?

Weerstand is de top van mei op ±33927 en het lijkt erop dat deze vandaag gaat breken. Direct daar boven ligt de dalende rode stippel trendlijn en het 200 daags DMA op ±33927. Bij een doorbraak boven 33927 is er waarschijnlijk sprake van een nieuw BULL markt.

De DOW JONES Industrial Average is een index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika. Het is de bekendste beurs index ter wereld.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ±33927
Steun is ±31922
Koersdoel is ± 35512

DOW JONES daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De DOW laat zowel voor de korte als middellange termijn hogere bodems en toppen zien, dus een stijgende trend. De lange termijn trend is "nog" neerwaarts maar bij een slotkoers boven 33927 is er waarschijnlijk een trend ommekeer!

De DOW noteert onder de *DMA 200 het Dynamic 200 daags gemiddelde (33927), de DMA 20 noteert boven de DMA 50 en de DOW noteert boven deze 2 gemiddelden. Alleen de lange termijn trend is nog dalend en bij een doorbraak boven 33927 wordt er een zeer positief signaal gegeven maar zover is het nog niet. Uiteindelijk bepaalt de markt welke richting er wordt gekozen!

De *OBOS indicator onderin de grafiek is neutraal en stijgend. Hieruit kan geconcludeerd worden dat een aanval op 33927 aanstaande kan zijn.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.


We hebben 94 gasten en geen leden online