Goedendag,

AEX 12,5% DALING OP KOMST?

Bij de laatste analyse van de AEX lagen er voor de korte termijn negatieve signalen op de loer. Vandaag sluit de AEX onder de steun 666 en geeft daarmee een verkoopsignaal af met 1e koersdoel 635 de bodem van juni die nu dient als steun.

De steun 635 is belangrijk om een hogere bodem te genereren lukt dat niet dan is het volgende koersdoel 581 dat is een daling van ruim 12,5% vanaf het huidige niveau. 

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ±716 / 720
Steun is ±635

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de korte, middellange en lange termijn is deze neerwaarts. De AEX noteert namelijk onder de *MA20, MA50 en MA200 daarnaast noteert de MA20 onder de MA50 en beiden noteren daarnaast onder de MA200. Wat samen met de doorbraak van de steun op 666 niet veel goed voorspelt.

De *OBOS indicator onderin de grafiek is zwaar OverSold en is meestal een signaal dat er weer stijgende koersen aan zitten te komen. Op deze regel is uiteraard een uitzondering wanneer de trend aan kracht toeneemt. Een daling richting 635 ligt nu toch het meest voor handen.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is NEERWAARTS!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Alle indices staan sinds 8 september op VERKOOP en noteren onder de Dynamische TREND!
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

 

We hebben 106 gasten en geen leden online