Goedendag,

AEX NADERT STEUN 635!

Afgelopen week is de AEX definitief door de steun 666 gebroken. Donderdag ging het ook in rap tempo richting de steun 635. Met een stand van 639 is de AEX nog nipt erboven gesloten. Wat zal deze week brengen?

Doordat de *OBOS indicator zwaar OverSold is, is de meest waarschijnlijke scenario een aanval op de vorige steun 666 die nu als weerstand dient! Bij een slotkoers onder 635 kan de AEX snel afdalen richting 581!

De AEX verkeert in een BEAR markt en noteert 22,75% vanaf de *ATH sinds 17 november 2021. Bij een bear markt is er sprake van een dalende trend middels lagere toppen en bodems. Een uitgebreid uitleg vindt u hier: bullofbear.com.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ±666 / 713 / 717
Steun is ±635

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de korte, middellange en lange termijn is deze neerwaarts. De AEX noteert namelijk onder de *MA20, MA50 en MA200. Daarnaast noteert de MA20 onder de MA50 en beiden noteren onder de MA200. Na de doorbraak van de steun op 666 ging het in rap tempo naar beneden. Belangrijk voor een trendommekeer is dat de steun 635 stand houdt. Gebeurt dat niet dan is 581 het eerst volgende koersdoel.

De *OBOS indicator onderin de grafiek is zwaar OverSold en is meestal een signaal dat er weer stijgende koersen aan zitten te komen. Op deze regel is uiteraard een uitzondering wanneer de trend aan kracht toeneemt. Een stijging richting 666 ligt nu het meest voor handen.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is NEERWAARTS!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Alle indices staan sinds 8 september op VERKOOP en noteren onder de Dynamische TREND!
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 39 gasten en geen leden online