Goedendag,

DOW JONES tijdelijke opleving en dan?

De DOW JONES zit sinds vorige week in een BEAR markt! Wanneer is het een BULL of een BEAR markt? Zie: bullofbear.com. De DOW noteert fors onder de *MA200 en was vorige week meer dan 20% van zijn hoogste slotkoers. Momenteel zit de koers ruim 18% vanaf de *ATH slotkoers.

De *OBOS indicator onderin de grafiek verkeerde al enige tijd OverSold, waardoor een opleving toenam. Sinds gisteren en vandaag is er een opleving maar de grote vraag is: "Wordt dit een ommekeer of is het slechts een tijdelijke opleving?

In eerste instantie kan de DOW stijgen tot 30688 dat is het 61,8% fibonacci level. Vanaf daar is het de vraag of de DOW kan doorstijgen. Een doorbraak en slotkoers boven 30688 kan een voorbode zijn dat er een hogere bodem kan worden geplaatst boven 28725.

Als de DOW vanaf 30688 weer begint te dalen dan is het belangrijk dat 28725 niet doorbroken wordt. Een doorbraak en slotkoers onder 28725 kan het startsein zijn voor flinke dalingen met als koersdoel het 161,8% fibonacci level op 25811.

De neerwaartse trend is pas gebroken betreft de lange termijn wanneer de bovenste paarse trendlijn opwaarts wordt uitgenomen. Een bevestiging is er wanneer ook de top op 34152 wordt uitgenomen. Zolang dat niet het geval is zitten we in een BEAR markt.

De DOW JONES Industrial Average is een index met de 30 grootste "industriële" bedrijven van Amerika. Het is de bekendste beurs index ter wereld.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ±30688
Steun is ±28725
Koersdoel is ± 25811

DOW JONES daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De DOW JONES zit in een BEAR markt in een sterke neerwaartse trendkanaal. De bovenkant van dit trendkanaal is 33614 en de onderkant is 27884. De BEAR markt kan een vervolg krijgen wanneer de DOW daalt onder 28725.

De *OBOS indicator onderin de grafiek was ruim 2 weken OverSold en sinds gisteren hebben we dan ook een stijging. Het is nu afwachten of de steun 28725 stand houdt bij de volgende daling of niet.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.
 

We hebben 452 gasten en geen leden online