Goedendag,

AEX VOLGENDE DALING!

De AEX plaatst een hogere bodem en top betreft de korte termijn. Weerstand voor de korte termijn is @ 684 een doorbraak en slotkoers hierboven geeft als koersdoel weerstand #2 @ 698,7. De korte termijn steun is @ 658,9 een doorbraak en slotkoers hieronder geeft als koersdoel de steun #2 @ 627,2.

De *OBOS indicator is ruim 1 maand OverBought en daardoor is de meest waarschijnlijke scenario een daling richting de steun @ 658,9!

De AEX verkeert nog steeds in een BEAR markt en noteert 18,16% vanaf de *ATH sinds 17 november 2021. Bij een bear markt is er sprake van een dalende trend middels lagere toppen en bodems. Een uitgebreid uitleg zie: bullofbear.com.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand: 684 / 698,7
Steun: 658,9 / 627,2

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de korte termijn is deze opwaarts. De AEX noteert namelijk boven de *MA20 en MA50. De middellange en lange termijn trend is neerwaarts want de MA 20 noteert nog onder de MA 50 en beiden noteren onder de MA 200 en de AEX noteert onder de MA 200.

Een doorbraak en slotkoers boven de NEERWAARTSE TREND nu @ 702,5 kan een TREND breuk zijn. De AEX noteert dan ook weer boven de MA 200 nu @ 692,96 en weerstand #2 dat zou tevens 3 positieve signalen zijn!

De *OBOS indicator onderin de grafiek is zwaar OverBought en is meestal een signaal dat er dalende koersen aan zitten te komen. Op deze regel is uiteraard een uitzondering wanneer de trend aan kracht toeneemt. Een daling richting 659 is het meest waarschijnlijke scenario.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is NEERWAARTS!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn gemiddeld neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Er staan 3 indices sinds 9 november op VERKOOP en noteren onder de Dynamische TREND! Er staan 2 indices op KOOP namelijk de DOW JONES en de S&P 500.
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

 

We hebben 370 gasten en geen leden online