Goedendag,

NASDAQ 1e POSITIEF SIGNAAL!

Donderdag na de publicatie van de Amerikaanse 'Consumenten Prijs Index' hadden de US indices de grootste eendaagse rally sinds 2020. De markten hopen dat het rente beleid van de FED minder agressief wordt dan is aangenomen. Vrijdag liet de NASDAQ nog eens een flinke stijging zien van +1,88%.

Hierdoor heeft de NASDAQ vrijdag een eerste positief signaal gegeven. Er is namelijk definitief een dubbele bodem geplaatst met een uitbraak en slotkoers boven een dubbele top. Hierdoor is de weg vrij naar de dalende LANGE TERMIJN TREND nu @ 12178.

De NASDAQ heeft tussentijds nog weerstand op het 61.8% fibonacci level @ 11973. Wanneer de drievoudig weerstanden: 11973 (FIBONACCI), 12178 (LANGE TERMIJN TREND) en 12228 (*MA200) worden gebroken is er grote kans op een TREND OMMEKEER.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

■ Weerstand 11973 / 12228
■ Koersdoel  13124 / 15224
Steun 10321
 

NASDAQ daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend" en is voor de lange termijn neerwaarts maar vrijdag was er een uitbraak en slotkoers boven de dubbele top, het eerste positieve signaal. De NASDAQ noteert nu boven de DMA 20 en DMA 50 maar de DMA 20 noteert onder de DMA 50. Dit geeft aan dat de middellange termijn "nog" neerwaarts is.

De LANGE TERMIJN TREND voor de NASDAQ zit nog in een BEAR MARKET want de koers noteert onder de MA 200 en de DMA 20 onder de DMA 50. De koers noteert -29,5% onder de *ATH en is slecht +9,7% hersteld vanaf de bodem.


De *OBOS indicator is OverBought en is meestal een eerste signaal dat de koersen weer kunnen gaan dalen. Tenzij de trend zeer sterk is, kan deze langere tijd OverBought blijven en de koersen stijgen. Een uitbraak boven de 12228 is uiterst positief. Onder de 10321 is een hervatting van de dalende LANGE TERMIJN TREND.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 200 is gemiddelde van 200 koersen.

US INDICES de TREND is "NOG" NEERWAARTS!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn gemiddeld neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Er staan 3 indices sinds 11 november op KOOP en zij noteren boven de Dynamische TREND! Er staan 2 indices op VERKOOP namelijk de NASDAQ & NASDAQ 100 index.

Voornamelijk de DOW JONES ziet er positief uit, waar de dalende LANGE TERMIJN TREND donderdag is uitgebroken en gesloten. De kans is groot dat volgende week de CORRECTIE INDICATOR op KOOP springt en er langzamerhand weer gedacht kan worden om posities op te bouwen.


Deze grote vraag blijft: "Is dit een TREND OMMEKEER of is dit een *DEAD CAT BOUNCE?"

*Een DEAD CAT BOUNCE is een kortstondige opleving van de markt, voordat de markt zijn daling hervat. Zo'n DEAD CAT BOUNCE geeft beleggers valse hoop. Men denkt dan dat de daling voorbij is maar niets is minder waar, de opleving is slechts een adempauze voordat de dalingen opnieuw zullen toeslaan.

Middels een verbeterde strategie in USA MOMENTUM weten we wanneer wij moeten toeslaan zie hier!


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 395 gasten en geen leden online