Goedendag,

S&P 500 WEER OMHOOG?

De S&P 500 staat er voor de lange termijn nog niet goed bij. Deze zit namelijk in een lange termijn dalende trend kanaal met aan de bovenkant weerstand op 4181 en aan de onderkant een eventuele koersdoel van 3272. Voor de lange termijn zijn er 2 belangrijke punten, namelijk weerstand op 4306 en steun op 3577. Een uitbraak en slotkoers bij één van deze 2 punten zal de vervolg trend tekenen.

Voor de middellange termijn ziet het plaatje er gunstiger uit zie ook 2e grafiek. De CORRECTIE indicator geeft hier namelijk voor de 5 belangrijkste US indices een KOOP signaal. In de grafiek hieronder zijn er 2 belangrijke punten betreft de korte en middellange termijn, namelijk weerstand op 4111 en steun op 3719. Een uitbraak en slotkoers bij één van deze 2 punten zal van invloed zijn voor de lange termijn.

De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigt de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de Amerikaanse economie. Het is één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Belangrijkste niveaus zijn:

Weerstand 4033 / 4111 / 4181
Steun 3719
Koersdoel 4306 of 3577 / 3272

S&P 500 daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de LANGE TERMIJN is de S&P 500 index neerwaarts gericht en kan deze opleving een *DEAD CAT BOUNCE zijn! Tevens staat onze CRASH METHODE nog op verkoop maar voor een OMMEKEER is er nog slechts 4% stijging nodig!

Voor de korte en middellange termijn ziet het er al gunstig uit. De korte termijn is stijgend getuige door hogere bodems en toppen en voor de middellange termijn is de CORRECTIE indicator weer een KOOP, zie grafiek hieronder.

US INDICES de TREND is OPWAARTS!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn gemiddeld opwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW, S&P en NASDAQ + CORRECTIE indicator

Alle 5 indices staan sinds 14 november op KOOP en noteren boven de Dynamische TREND!

De DOW JONES is als enigste ook positief voor de LANGE TERMIJN want hier de is de DALENDE TREND gebroken. Is dit een voorbode voor de andere indices? Op deze vraag kan alleen de markt een antwoord geven.

Daarom blijft deze vraag  nog even openstaan: "Is dit een TREND OMMEKEER of is dit een *DEAD CAT BOUNCE?"

*Een DEAD CAT BOUNCE is een kortstondige opleving van de markt, voordat de markt zijn daling hervat. Zo'n DEAD CAT BOUNCE geeft beleggers valse hoop. Men denkt dan dat de daling voorbij is maar niets is minder waar, de opleving is slechts een adempauze voordat de dalingen opnieuw zullen toeslaan.

Middels een verbeterde strategie in USA MOMENTUM weten we wanneer wij moeten toeslaan zie hier!


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 67 gasten en geen leden online