Goedendag,

AEX nu KOERSDOEL 879 of 524?

De AEX beweegt betreft de lange termijn in een enorme TREND kanaal sinds 2009. De bovenkant van dit trendkanaal is 879 en de onderkant is 524. De AEX beweegt momenteel exact in het midden van dit trend kanaal.

Zeer positief is een week slotkoers boven 732. Dat is de weerstand die overwonnen moet worden en daarboven ligt de weg vrij richting de *ATH @ 828 en daarna het koersdoel momenteel op 879.

Zeer negatief is een week slotkoers onder 630. Dat is de steun die het moet houden want een doorbraak hieronder geeft de weg vrij richting de onderkant van het trend kanaal momenteel op 524.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand: 732
Koersdoel: 879

Steun: 630
Koersdoel: 524

AEX daggrafiek
AEX INDEX

Conclusie: "The trend is your friend"! Betreft de AEX is deze goed gestart dit jaar met nu al een plus van 2,7%. Daarentegen doen de US indices het stukken slechter betreft de start. Deze noteren gemiddeld een minus rond de -0,8% wat dus een aanzienlijk verschil is.

De trend is momenteel zijwaarts betreft de AEX voor de lange termijn met een bandbreedte tussen 732 - 630. Een uitbraak middels een week slotkoers uit één van deze niveaus zal de volgende beweging in gang zetten.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.

CORRECTIE INDICATOR voor de Middellange Termijn

De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek is sinds vorige week vrijdag 30 december een VERKOOP.

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn gemiddeld neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Grafiek US indices + CORRECTIE INDICATOR
DOW, S&P en NASDAQ + CORRECTIE indicator

Alle indices staan sinds 30 december op VERKOOP en noteren onder de Dynamische TREND!

■ Vorig jaar gaf de 5 dagen indicator een goed signaal namelijk een negatief 2022, lees hier. Nog 5 dagen dan weten we weer de voorspelling.

CRASH METHODE voor de Lange Termijn

De CRASH METHODE met onderin de grafiek de 4 CRASH indicatoren, allen VERKOOP.

De belangrijkste US indices zijn neerwaarts gericht en een draai laat op zich wachten!

De DYNAMIC TREND werd 2 december (±1830) bijna aangeraakt en het leek er even op dat er een TREND ommekeer aan zat te komen. Achteraf blijkt er een lagere TOP te zijn gevormd en werd de daling hervat. Een dubbele bodem kan alleen verwacht worden als de S&P 100 boven 1615 blijft. Een doorbraak onder 1615 geeft als eerst volgende koersdoel ±1500!

Alleen de DOW JONES staat betreft de CRASH methode nog op KOOP, de AEX is nu ook een VERKOOP. Betreft de CRASH methode wegen de S&P indices zwaarder en deze geven nu ook voor de middellange termijn een verkoop, wat geen positief signaal is voor begin 2023.

CRASH METHODE

3 CRASH indicatoren staan sinds 9 september op VERKOOP en allen sinds 17 oktober, dat betekent een BEAR markt sinds 9 september. Eigenlijk begon de BEAR markt al begin mei met een vals koopsignaal midden augustus.

Sinds afgelopen vrijdag 30 december staan zowel de CRASH als CORRECTIE op verkoop en nemen wij geen posities meer in! Voor de desbetreffende aandelen in portefeuille werkt de DAGELIJKSE MONITOR. Vooralsnog ziet het er niet positief uit voor de markten ondanks een goede start van de AEX.

Middels een verbeterde strategie in USA MOMENTUM weten we wanneer wij moeten toeslaan zie hier!


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

Ik wens u een voorspoedig, gelukkig en gezond 2023!

We hebben 13 gasten en geen leden online