Goedendag,

S&P 500 BEAR MARKT VOORBIJ!

De S&P 500 gaf afgelopen vrijdag maar liefst 5 KOOP signalen waar 4 signalen in stand zijn gebleven. De doorbraak van de DALENDE TREND,  de DYNAMIC TREND + 2 CRASH indicatoren geven allen een KOOP, alleen de weerstand op 4081 was intraday gebroken maar de slotkoers was eronder.

De CRASH METHODE werkt met 5 indicatoren en als 3 indicatoren een KOOP geven zoals nu is de BEAR MARKT voorbij. Een BEAR markt wordt gevormd door lagere toppen en bodems die een dalende trend geven. Deze dalende trend (4048) is afgelopen vrijdag voor het eerst opwaarts uitgebroken.

De S&P 500 (SPX) vertegenwoordigt de 500 grootste Amerikaanse bedrijven en grotendeels de Amerikaanse economie. Het is één van de belangrijkste graadmeters waar het met de beurzen heen kan gaan.

Belangrijkste niveaus zijn:

Weerstand 4081
Steun 3783
Koersdoel 4379

S&P 500 daggrafiek
S&P 500 DAG GRAFIEK / DAILY CHART


Conclusie: "The trend is your friend"! De lange termijn dalende trend is afgelopen vrijdag gebroken. Er is nog slechts één heuvel te gaan namelijk de weerstand op 4081. Pas bij een slotkoers boven de 4081 kan middels de pendulum swing een koersdoel worden berekend van 4379 (4048+(4048-3783).

De korte en middellange termijn trends waren al gunstig gestemd. De korte termijn middels een hogere top en bodem en bij de middellange termijn geeft de CORRECTIE INDICATOR sinds 13 januari een koop signaal.

De US indices zijn betreft de korte en lange termijn inmiddels OverBought en dat kan betekenen dat winstnemingen op de loer liggen. Uiteraard is dit geen garantie, want als een trend sterk genoeg is kan deze langere tijd OverBought (= klaar om te verkopen) of OverSold (= klaar om te kopen) blijven.

Voor nu geldt: "BUY THE DIPS"! oftewel koop bij dalingen zolang de TREND opwaarts zijn.

De MIDDELLANGE TERMIJN TREND is OPWAARTS!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn betreft de middellange termijn opwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW, S&P en NASDAQ + CORRECTIE indicator

Alle 5 indices staan sinds 13 januari op KOOP en noteren boven de Dynamische TREND!

Alle US indices zijn sinds vrijdag positief voor de LANGE TERMIJN want de neerwaartse trend is bij allen gebroken. Is dit het signaal dat de BEAR markt voorbij is? Op deze vraag kan alleen de markt een antwoord geven! Onverwachte gebeurtenissen kunnen altijd roet in het eten gooien maar voorlopig ziet het er gunstig uit.

Middels een verbeterde strategie in USA MOMENTUM zoals de bovenstaande beide methodes en de DAGELIJKSE STOPLOSS weten we wanneer wij moeten toeslaan en hoe we verliezen beperken lees hier verder!


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 82 gasten en geen leden online