Goedendag,

NASDAQ CORRECTIE OP DE LOER?

De NASDAQ zit weer in een stijgende trend, zie ook de zwarte pijlen met hogere bodems en hogere toppen. Maar deze week blijft de koers vastzitten rond de weerstand op 12222. Een doorbraak boven 12222 geeft een hogere top en is een signaal van voortzetting van de trend.

Wanneer de NASDAQ niet door 12222 kan breken ligt een daling het meest voor de hand  richting de stijgende trend. Zie licht blauwe stippellijn rond 11341. Een doorbraak en slotkoers onder 11341 is een 1e trendbreuk. Het volgende koersdoel is dan de steun op 11041, de bodem van maart.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

■ Weerstand 12222
■ Koersdoel  13129
Steun 11041
 

NASDAQ daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend" deze is opwaarts getuige dat de NASDAQ noteert boven de DMA 20, DMA50 en *MA 200. Daarnaast noteert de DMA 20 boven de DMA50 en beiden noteren boven de MA200. Zolang de koers boven de stijgende trend (nu rond 11341) blijft is er niets aan de hand.

De *OBOS indicator is OverBought, dat is meestal een signaal dat de koersen kunnen dalen. Bij een uitbraak boven 12222 kan deze langere tijd OverBought blijven. Het meest waarschijnlijk is een daling richting de DMA 20 (groene dunne lijn) en DMA 50 (rode dunne lijn). Voor nu geldt "Buy the Dips"!

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 200 is gemiddelde van 200 koersen.

US INDICES de TREND is OPWAARTS!

De CORRECTIE INDICATOR gaf sinds 15 maart een VERKOOP maar staat sinds 3 april weer op KOOP!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn gemiddeld opwaarts. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Alle indices staan sinds 4 april op KOOP en noteren boven de Dynamische TREND!

De afgelopen 2 jaar zijn de beurzen zeer wispelturig en veranderen snel van richting. De CORRECTIE indicator gaf maar liefst 6 koop- en verkoopsignalen.

USA MOMENTUM blijft de laatste jaren achter bij de beursindices, voornamelijk doordat we zonder STOPLOSS methode werkten. We gebruiken de CRASH methode samen met de CORRECTIE indicator en een STOPLOSS per aandeel om sneller uit de markt te stappen bij dalingen.

Middels een verbeterde strategie in USA MOMENTUM weten we sneller wanneer wij moeten toeslaan zie hier!


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 43 gasten en geen leden online