Goedendag,

AEX klaar voor CORRECTIE?

Staat er betreft de AEX een correctie voor de deur? Afgelopen vrijdag is er een "shooting star" candlestick patroon (ommekeer patroon) gevormd en samen met de *OBOS indicator die Overgekocht is kan dit een een ommekeer zijn in de opgaande trend betreft de korte termijn.

De omgekeerde S-H-S (Schouder-Hoofd-Schouder) patroon beschreven in de nieuwsbrief van 14 februari is nog steeds van kracht. Na de uitbraak was er een krachtige PULLBACK onder de NEKLIJN maar de AEX hervond de weg weer omhoog met een hogere bodem op 741 en is de 1e STEUN!

De 1e STEUN noteert net boven de NEKLIJN rond 735, een doorbraak en slotkoers kan de AEX terug zetten naar de 2e STEUN rond 716. Weerstand is opnieuw 770, een slotkoers hierboven geeft als 1e KOERDOEL 785 en dan 830, dat is iets boven de *ATH op 827,57.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand: 770
Koersdoel: 785 / 830 / 845

Steun: 741 / 735
Koersdoel: 716

AEX daggrafiek
AEX INDEX

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is sterk opwaarts  voor de korte, middellange- en lange termijn. De *MA20 noteert boven de MA50 en beiden noteren boven de MA200. De AEX noteert tevens boven de MA20, MA50 en MA200. Eerste belangrijke niveau is de opwaartse trend rond 750. Een slotkoers hieronder kan verdere dalingen uitlokken.

Een "kleine" correctie ligt op de loer wegens de "shooting star" candlestick patroon en de *OBOS die OverBought is. Een slotkoers boven 771,74, de hoogste koers afgelopen vrijdag, is daarentegen een zeer positief signaal. Het ommekeer patroon vervalt en de AEX kan zelfs langere tijd OverBought blijven.
 

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 60 gasten en geen leden online