Goedendag,

DOW eerst een CORRECTIE?

De DOW JONES heeft de NEKLIJN @ 34590 uitgenomen en een slotkoers hierboven geeft een  koersdoel van 37400. Dit kan berekend worden middels de pendulum swing vanaf de NEKLIJN tot de HOOFD en deze extrapoleren naar boven.

Inmiddels is de *OBOS indicator onderin de grafiek al sinds half juli OverBought. Normaliter is het dan ook wachten op een CORRECTIE, de DOW kan dan terugvallen richting de neklijn @ 34590. Zolang de koers hierboven blijft zit de DOW in een sterke opwaartse trend. Bij eventueel een doorbraak onder 34590 is de volgende steun @ 33705 de bodem van juli.

De DOW JONES Industrial Average is een index met de 30 grootste "industriΓ«le" bedrijven van Amerika. Het is de bekendste beurs index ter wereld.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is *ATH @ 36800
Koersdoel is Β± 37400
Steun is Β±34590 / 33705

DOW JONES daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De DOW JONES zit in een sterke opwaartse trend en noteert boven de *MA20, 50 & 200 en de MA20 noteert boven de MA50 en beiden noteren boven de MA200. Dat betekent dat zowel de korte, middellange als lange termijn trends sterk opwaarts gericht zijn.

De *OBOS indicator onderin de grafiek is zoals hierboven al omschreven sinds half juli OverBought dat betekent dat winstnemingen en/of correctie op de loer ligt. Uiteraard is hierop een uitzondering wanneer de trend sterk opwaarts is zoals nu dan kan zo'n OverBought situatie langer aanhouden.
 

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 19 gasten en geen leden online