Goedendag,

AEX nu DALENDE TREND!

De AEX daalde afgelopen week -1,5%, de S&P 500 -2,9%, de NASDAQ -3,6% en de DOW JONES -1,9%. Sinds de laatste update is de AEX van stijgende naar een dalende trend gedraaid.

De 1e belangrijke steun 748 (zie nieuwsbrief 12 aug.) is op 17 augustus gebroken, daarna was er een bodem en steun op 732 en deze is afgelopen donderdag en vrijdag gebroken.

Hiermee is nu duidelijk een dalende trend ingezet met lagere toppen en bodems. Belangrijke weerstandzone ligt er op 748 / 751 boven 751 kan er waarschijnlijk weer sprake van een trendommekeer. Het meest waarschijnlijke is een daling richting 716.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand: 748 / 751
Steun: 716
Koersdoel: 689

AEX daggrafiek
AEX INDEX

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is sterk neerwaarts getuige dat de *MA20 onder de MA50 noteert en beiden onder de MA200. De AEX noteert onder de MA20, MA50 en MA200 en dat geeft aan dat zowel de korte, middellange en lang termijn neerwaarts gericht zijn. Ondanks dat de OBOS indicator nagenoeg OverSold is, is het aannemelijk dat de AEX de komende weken richting 716 daalt of zelfs lager.

*OBOS indicator is bijna OverSold en dat is normaliter een signaal dat er een stijging aan zit te komen. Behalve wanneer de trend sterk in dit geval neerwaarts is kan deze langere tijd OverSold blijven.
 

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 265 gasten en geen leden online