Goedendag,

AEX, EINDE JAAR RALLY!

De AEX steeg afgelopen week +1,7%, de S&P 500 +2,2%, de NASDAQ +2,4% en de DOW JONES +1,9%. Inmiddels lijkt het erop dat de AEX een bodem vormt rond 715 die tevens dient als steun.

Met de doorbraak boven de weerstand 750 hebben we een sterk koopsignaal en neemt de kans toe met een stijging richting het koersdoel, de top van juli rond 795.

Het lijkt er sterk op dat we weer te maken hebben met een trendommekeer van dalend naar stijgend.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand: 750
Koersdoel: 795

Steun: 715
Koersdoel: 689

AEX daggrafiek
AEX INDEX

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is weer opwaarts getuige dat de AEX boven de DMA20, DMA50 en boven de *MA200 noteert. Daarnaast is de DMA20 boven de DMA50 wat aangeeft dat de korte en middellange termijn trend opwaarts is. De DMA20 en 50 noteren nog niet boven de MA200. Pas dan wordt het plaatje ook positief voor de lange termijn.

*OBOS indicator onderin de grafiek is nu neutraal maar stijgend. Dat geeft een moeilijke inzicht welke richting het op kan gaan. Kijken we naar de US indexen, deze zijn allen OverBought. Dus is er een grote kans op een kleine correctie. Oftewel een test richting 750 tot net onder de 740. Zolang die zone stand houdt is er een grote kans op een EINDE JAAR RALLY met 1e koersdoel 795.
 

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 215 gasten en geen leden online