Goedendag,

NASDAQ eerst CORRECTIE?

De NASDAQ heeft een behoorlijke sterke uptrend sinds november 2023 van ruim +25%. Is het nu tijd voor een "flinke" CORRECTIE of NIET? Die vraag is lastig te beantwoorden maar er zijn 2 korte termijn richtlijnen.

De eerste is de weerstand op 15991. Een doorbraak en een slotkoers hierboven geeft een koersdoel van 16882 in de komende weken.

De tweede is de middellange termijn trend op 15654, deze dient als eerste steun. Direct daaronder is er steun op de vorige weerstand op 15635. Een doorbraak en slotkoers onder deze 2 punten geeft een koersdoel van 14500.

De TREND is sterk opwaarts en de *OBOS indicator is weer stijgend van neutraal vanaf onder de 50 richting de 80. Dat is een positief signaal.

De bandbreedte voor de korte termijn is zeer klein, namelijk aan de bovenkant 15991 en aan de onderkant 15635. Een slotkoers boven of onder één van deze niveaus is bepalend voor de middellange termijn.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

■ Weerstand 15991
Steun 15654 / 15635 / 15100 / 14500
■ Koersdoel  16882 of 14500
 

NASDAQ daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend" en is sterk opwaarts. De *MA10 noteert boven de MA20 en de NASDAQ noteert boven de beide MA's, dat betekent dat zowel de korte als middellange termijn trends opwaarts zijn gericht.

De *OBOS indicator is NEUTRAAL maar wel stijgend vanaf onder de 50 richting de 80. Boven de 80 is OverBought en onder de 20 is OverSold. Mocht de OBOS vanaf nu weer dalen tot onder de 50 dan is de kans groot dat 15635 gebroken gaat worden.

Stijgt de NASDAQ boven de 15991 uit dan kan de OBOS langere tijd OverBought blijven en kan de koers verder omhoog.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is OPWAARTS!

De CORRECTIE INDICATOR gaf sinds 7 november een KOOP!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn opwaarts. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Alle indices staan sinds 7 november op KOOP en noteren boven de Dynamische TREND!

Het USA MOMENTUM beleggingsportefeuille had sinds 2020 t/m eind 2022 een zeer moeilijke periode. Sommige aandelen daalden enorm hard in slechts enkele dagen tijd waardoor verliezen soms aanzienlijk opliepen.

We hebben middels algoritmes alles geanalyseerd en zo is onze uitstap strategie aanzienlijk veranderd.

Grootste veranderingen zijn:

  • Een STOPLOSS methode onder iedere aandeel

  • CORRECTIE indicator zie de grafiek hierboven.

Ook de instap strategie is onder de loep genomen. Er wordt sneller gekocht bij een trendommekeer met een STOP. Voor meer informatie zie: usamomentum.com


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 249 gasten en geen leden online