Goedendag,

AEX, EINDE CORRECTIE?

De AEX daalde afgelopen week -2,7%, de S&P 500 -3,1%, de NASDAQ -5,5% en de DOW JONES onveranderd +0,0%. De AEX is nu 3,86% gedaald sinds de *ATH. De *OBOS indicator is OverSold, dat betekent normaliter dat er een stijging in het verschiet ligt.

Eerste steun is de bodem van 15 november rond 851. De volgende steun ligt direct eronder rond 846. Samen vormen deze een steunzone en bij een daling en slotkoers hieronder is het koersdoel de vorige top rond 795.

De TREND is sterk stijgend en dit is de eerste serieuze correctie sinds de stijging eind oktober vorig jaar. Op zich een gezonde correctie maar wel met het gevaar dat de steunzone neerwaarts gebroken kan worden. Anderzijds een doorbraak en slotkoers boven 892 geeft een koersdoel van 933!

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand: 892
Koersdoel: 933

Steun: 846
Koersdoel: 795

AEX daggrafiek
AEX INDEX

Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is opwaarts de AEX noteert boven de DMA50 en *MA200. De DMA20 noteert boven de DMA50 en beiden noteren boven de MA200. Dat betekent dat zowel de middellange en lange termijn trend opwaarts zijn gericht. De AEX noteert wel onder de DMA20 waardoor de korte termijn trend neerwaarts is gericht.

*OBOS indicator onderin de grafiek is OverSold. Dat kan betekenen dat dit de bodem is of dat de bodem in zicht is. Een doorbraak onder 846 is daarentegen een zeer negatief signaal waardoor ook de middellange termijn neerwaarts is gericht.
 

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 13 gasten en geen leden online