N I E U W S B R I E F  -  15 april 2007 (12:24)


Goede middag,

AEX klaar voor "BULLS RUN" op naar "555" of ?!?

Afgelopen week is de Amsterdamse hoofdgraadmeter de AEX index gestegen met een winst van +0,9%! De Amerikaanse leidende DOW JONES index heeft ook een winstje geboekt van +0,4% en technologie beurs NASDAQ boekt winst van +0,8%.

De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index toont enorme sterkte ondanks dat deze index inmiddels flink "OVER GEKOCHT" is geraakt. Treffen we zo'n situatie aan die pas achteraf bekeken kan worden dan zit er vaak een BULL run aan te komen. Krijgen we een stijging boven de 531 dan trek de veiligheidsriemen maar vast.

Bij doorbraak boven de 531 kan een eerste koersdoel worden berekend van 555, dit is namelijk de voorgaande top 512 minus de dal 469 opgeteld bij de top. Bij de eerste uitbraak boven de 512 zijn dan ook daadwerkelijk de eerste winstnemingen geweest maar dat stelde eigenlijk niets voor, het geeft aan dat de BULLS enorm aan sterkte winnen.

Op de weekgrafiek heeft de AEX potentie om te stijgen richting 528 / 529 dit is de bovenkant van het trendkanaal. Bij uitbraak hierboven ligt er een BULLS run in het verschiet en kan de AEX zelfs flink gaan accelereren met zelfs een koersdoel van 608.

AEX weekgrafiek
aex index


AEX stoplicht methode! Via simpele zogenaamde stoplicht methode geef ik de conditie aan betreft AEX index. De volgende niveaus kunnen voor u van betekenis zijn:

GROEN > 531 weerstand 531 bij doorbraak hierboven is de kans op een BULLS RUN vrij groot met eerste stijgingpotentie richting 555.

ORANJE < 512.5 voormalige weerstand 512.5 dient nu als steun en dient niet gebroken te worden hieronder is startsein gegeven om af te dalen richting 494.4.

ROOD < 494.4 voormalige weerstand 494.4 dient als steun pas bij een doorbraak hieronder kan de AEX weer flink verder afglijden richting de steun rond 469.


 AEX daggrafiek
aex index

Conclusie: De AEX zal zeer waarschijnlijk met een "BULLS RUN" beginnen, aangezien de US flink hoger is gesloten. De perikelen rond ABN*AMRO die volgens de slotstanden in de US maandag zo'n 6% hoger kan stijgen. De AEX kan waarschijnlijk rond de 528 gaan openen en boven de 531 hebben we een sterke startsignaal om nog hoger te gaan!

 

Beurscommentaren zijn bedoeld om aan te geven welke richting het op zou kunnen gaan.  Deze informatie is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen. Exacte signalen zijn exclusief voor abonnees. Klik hier voor informatie over een abonnement.

 

Met vriendelijke groet,
Lammert Doddema.

 

Nieuwsbrief archief, de laatste 10 nieuwsbrieven

Nieuwsbrief archief  |  Nieuwsbrief aanmelden/afmelden

 

Handelen op de beurs is niet voor iedereen weggelegd. Geld verdienen op de beurs is namelijk geen simpele karwei, de gouden tip: geduld en discipline zijn de meest belangrijkste factoren om geld te verdienen op de financiƫle markten.

Beurstips in de Nederlandse aandelen uit de AEX, AMX en AScX index, Duitse aandelen uit de DAX index en Franse aandelen uit de CAC40 index. Derivaten beurstips in de AEX future, NASDAQ-100 future en de forex EUR.USD.

Geld verdienen op de beurs via beurstips? Neem een abonnement bij Tips2Trade van Lammert Doddema uit Winschoten meer als 16 jaar beurs ervaring.

 

Klik hier voor een abonnement.

 

 


naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional