Goedendag,
 

NASDAQ 100 niet te stuiten, target 12700?


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.

De vorige nieuwsbrief betreft de NDX was 2 maanden terug, namelijk: NASDAQ 100 "FLASH CRASH" voorbij, koersdoel 12700! Het is nu nog "slechts" 13,8% tot het koersdoel vanaf de slotkoers van afgelopen vrijdag. Twee maanden terug was het tot dat koersdoel nog 25,8%, het gaat snel!


Kijken we de afgelopen 2 maanden of nog beter de afgelopen 4 maanden terug, dan beweegt de NDX in een TRENDKANAAL nu tussen ±10840 - 11620 en deze loopt dagelijks op. In deze periode is er niet één beurscorrectie geweest. Vier keer is de onderkant van deze trendkanaal aangeraakt en vier keer is de bovenkant aangeraakt. Er is zelfs drie keer erboven gesloten en niet één keer eronder gesloten!?


Vorige week vrijdag 7 augustus leek het erop dat er een beurscorrectie in gang werd gezet. Maar het waren slechts 3 dagen dat de NDX daalde en daarna pikten de kopers de aandelen alweer op. Dit betekent dat de trend zeer sterk is en de BULLS de overhand hebben ten opzicht van de BEARS.


Er is sprake van een BEURSCORRECTIE wanneer een index 10% of meer van een hoogste slotkoers daalt, meer informatie hierover zie bullofbear.com. Op deze pagina wordt ook realtime aangeven hoever een index moet dalen voordat er sprake is van een beurscorrectie.

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand NDX is ±11283 het hoogste punt van de afgelopen 7 dagen. Bij een doorbraak en slotkoers hierboven kan de bovenkant van het trendkanaal worden opgezocht zo rond 11620. Het koersdoel 12700 komt dan steeds meer in het vizier.

Steun NDX is 10859 het laagste punt van de afgelopen 4 dagen. Bij een doorbraak en slotkoers hieronder kan de onderkant van het trendkanaal worden opgezocht zo rond 10840. Bij doorbraak onder 10840 ligt er steun op de MA 50 nu zo rond 10496.

NASDAQ 100 daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Wat de berichten economisch of macro economisch ook mogen zijn de beurs trekt zijn eigen plan. Betreft de NDX is dat een sterke opwaarts trend! Zowel voor de korte, middellange als lange termijn. Zie dat als een koers boven *MA 20 (kort), MA 50 (middellang) en MA 200 (lange termijn).

"BUY THE DIPS" is nu van toepassing, alleen de grote vraag is wanneer komt er een fatsoenlijke DIP we hebben het dan over minimaal een daling van 10% of meer, meer informatie over CRASH of CORRECTIE zie bullofbear.com!

De *OBOS indicator is al sinds eind maart OverBought zonder ook maar één noemenswaardig correctie. Eigenlijk ongekend in zo'n bizarre tijd, want de VS en CHINA zijn nu bepaald geen vriendjes! Normaliter reageert de beurs daar heel heftig op zodra "de ruzie" daar weer oplaait, maar nu stijgen de beurzen vrolijk door?!
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

Het is mooi om TOP resultaten te laten zien, maar helaas gaat het tot nu toe USA MOMENTUM bepaald niet voor de wind betreft het jaar 2020. Dit kwam doordat de daling in maart en daarna de stijging te hard gingen en de "CRASH" indicatoren hier te laat op anticipeerden.

In de "Corona Lockdown" is er 6 weken continue hard gewerkt aan een vernieuwde CRASH methode waardoor sneller op beursdalingen kan worden geanticipeerd, zie vernieuwde methode op: www.crashindicator.com.

Vernieuwde CRASH methode

ALS we deze vernieuwde CRASH methode hadden gehad was het resultaat +14% dit jaar, maar goed ALS hebben we niets aan. Dat is achteraf een koe in de kont kijken. Het positieve is dat het wel veel vertrouwen geeft. Deze vernieuwde methode is terug getest sinds 1983.

Alleen in 1987 was de vernieuwde CRASH methode te laat. Je kan niet voor iedere situatie een 100% waterdichte methode hebben. De afgelopen 10 jaar was er zelfs een verbetering van 100% en dat was best een onstuimige decennia. Hopelijk dat dit ook voor de komende decennia gaat gelden.

We hebben 159 gasten en geen leden online