Goedendag,
 

NASDAQ 100 bodem S-H-S patroon?


NASDAQ 100 (NDX) de Amerikaanse 100 grootste technologie bedrijven index geeft een goede indicatie hoe het ervoor staat betreft de grootste TECH bedrijven in de wereld. De NDX is een afgeleide van de NASDAQ Composite en vertegenwoordigd ±80% van deze index.

In de vorige nieuwsbrief was de NASDAQ 100 al uit een dalende wig gebroken zie eventueel nieuwsbrief: NDX en S&P 100 uitbraak, DOW nog niet! Daarna volgde een stijging richting de 11.489 om vervolgens de afgelopen week weg te zakken richting 11.336. Hiermee is er waarschijnlijk een rechter omgekeerde schouder geplaatst.

Er is waarschijnlijk een omgekeerde Schouder - Hoofd - Schouder formatie gevormd. Dat is meestal een zeer betrouwbaar omkeerpatroon. Deze is pas voltooid wanneer de NASDAQ 100 boven 11634 uitbreekt. Koersdoel ligt dan rond 12.487 iets boven de All Time High en een uitbraak daarboven geeft nog meer ruimte naar de bovenkant!

Wat zijn nu de belangrijkste niveaus?

Weerstand NDX is ±11634 dat is de neklijn die uitgenomen moet worden willen we hogere koersen zien. Eerste koersdoel is dan de All Time High op 12440.

Steun NDX is ±11225 dat is de bodem van de afgelopen 7 dagen! Bij een doorbraak hieronder kan de NDX terugvallen naar de bodem van september zo rond 10685.

NASDAQ 100 daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! Deze is betreft de lange termijn opwaarts, maar de korte en middellange termijn zitten in een consolidatie fase getuige dat er een omgekeerde S-H-S patroon aan het vormen is. Krijgen we een flinke daling en daalt de NDX zelfs onder 10685 dan is de kans groot de de *MA200 wordt opgezocht zo rond 9682. Stijging boven 11634 is daarentegen een krachtig koop signaal.

De *OBOS indicator is OverBought en geeft een VERKOOP signaal. Dat kan een verdere stijging in de weg zitten, maar kijken we naar half april t/m begin september dan kan zoiets ook zomaar 5 maanden aanhouden. Normaliter ligt er een daling op de loer, maar in deze markt weet je het maar nooit en is het vrij moeilijk.
 

*OBOS = OverBought (over gekocht, klaar om te dalen) OverSold (over verkocht, klaar om te stijgen).
*MA
= Moving Average (voortschrijdend gemiddelde) de MA 20 is het gemiddelde van 20 dagkoersen.

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.

We hebben 212 gasten en geen leden online