Goedendag,

AEX in BEAR MARKT koersdoel 581?

De vorige keer leek het erop dat er een dubbel bodem in de maak was zie nieuwsbrief 30 mei: "AEX dubbele bodem & uitbraak?" Maar schijn bedriegt want de Amerikaanse markten gaven al aan dat zowel de lange als de middellange termijn in een neerwaartse trend zitten.

De USA aandelenmarkt is toonaangevend in de wereld, de rest volgt en daalt meestal harder. Als USA niest heeft Europa een griep. De AEX zit in een BEAR markt, dus lagere toppen en bodems. Deze is meer dan 20% van zijn *ATH slotkoers gezakt. Zie bullofbear.com voor BULL of BEAR markten.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is Β±657
Steun is Β±581 top 21/7/2020
Koersdoel is Β±611 dan Β±581

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! De AEX noteert onder het 200 daags gemiddelde (751) en de DMA 20 noteert onder de DMA 50 en de AEX noteert onder alle voortschrijdend gemiddelden. Dat betekent dat de AEX in alle termijnen in een dalende trend zit. Koersdoel is het 161,8 fibonacci niveau op Β±611. Steun ligt er op de top van 21 juli 2020 op Β±581 en is na 611 het volgende koersdoel.

De *OBOS indicator onderin de grafiek noteert nu zwaar OverSold en dat is meestal een signaal dat er stijgende koersen aan zitten te komen. Op deze regel is uiteraard een uitzondering wanneer de trend ineens aan kracht toeneemt.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is NEERWAARTS

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn sterk neerwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Zoals u ziet is het signaal op één na (DOW) een verkoop en geeft de INDICATOR voor de 2e keer dit jaar als laatste 5 mei een VERKOOP.
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 34 gasten en geen leden online