Goedendag,

AEX richting STEUN 676!

De vorige positieve analyse van de AEX loopt vooralsnog een deukje op. De AEX daalt af richting de STEUN op 676 en gisteren is ook de opwaartse korte termijn trend (= blauwe stippellijn) gebroken. Al met al voor de korte termijn negatieve signalen.

De drievoudige knooppunt van de vorige analyse is niet uitgenomen en hierdoor kregen we niet de rally die verwacht werd. De eerste weerstand is nu het 200 daags voortschrijdende gemiddelde op 724.

Weerstanden:
1). De *MA200 op 724.
2). Lange termijn trend (paarse lijn) ±731.
3). De weerstand op 733.
 

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is ±733 / 731
Steun is ±676

AEX daggrafiek
AEX INDEX


Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de lange termijn is deze neerwaarts de AEX noteert namelijk onder de *MA200 (= rode lijn). De korte termijn is ook neerwaarts want de korte termijn trend (= blauwe stippellijn) is gebroken. Voor de middellange termijn moet de 676 niet breken. Daaronder is het eerste koersdoel 632 namelijk de bodem van juni.

De *OBOS indicator onderin de grafiek is zwaar OverSold en is meestal een signaal dat er weer stijgende koersen aan zitten te komen. Op deze regel is uiteraard een uitzondering wanneer de trend aan kracht toeneemt. Een daling richting 676 was de vorige keer zeer aannemelijk en deze moet nu steun bieden.

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is OPWAARTS!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn vooralsnog opwaarts gericht. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt tevens gebruikt voor USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in of uit de markt te stappen. Voor meer informatie zie: USAMOMENTUM.COM

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Alle indices staan op KOOP maar noteren onder de Dynamische TREND wat een eerste waarschuwing signaal is!
 

Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is geen beleggingsadvies en is informatief bedoeld.

We hebben 42 gasten en geen leden online