Goedendag,

DOW koersdoel 47000 (2)?

De DOW JONES liet afgelopen week een kleine dip (correctie) zien van -2,1%, de S&P 500 +0,2%, de AEX +0,2% en de NASDAQ +1,6%. Tot nu is het slechts een dipje en is het niets noemenswaardig. Vandaag zijn de US markten dicht wegens "Memorial Day".

In de laatste analyse "DOW JONES KOERSDOEL 47000 (6 aug 2023)" ging de DOW JONES alsnog onderuit maar zette vervolgens een rally in met een nieuwe *ATH slotkoers @ 40004 (17 mei 2024).

De DOW JONES is vanaf hier 2,3% gecorrigeerd en één *OBOS indicator is inmiddels OverSold en de tweede zit er niet ver vanaf. Normaliter geven deze twee indicatoren een bodem aan in een opwaartse trend.

De DOW JONES Industrial Average is een index met de 30 grootste "industriΓ«le" bedrijven van Amerika. Het is de bekendste beurs index ter wereld.

Wat zijn de belangrijkste niveaus?

Weerstand is *ATH @ 40004
Koersdoel is Β± 47000
Steun vorige ATH @ 36800 en 36718 (MA 200)

DOW JONES daggrafiek


Conclusie: "The trend is your friend"! De DOW JONES zit betreft de lange termijn in een sterk opwaartse trend. De DOW JONES noteert boven de MA200 en deze voortschrijdend gemiddelde indicator van 200 dagen beweegt tevens opwaarts. Dat is zeer positief betreft de lange termijn en deze MA200 dient als steun voor lange termijn beleggers.

De beide *OBOS indicatoren zijn beiden bijna OverSold, normaliter is dat een signaal voor bodemvorming. De koers kan nog iets zakken maar normaliter vormt er dan een hogere bodem. Een uitzondering is als de koersen plots sterk dalen, de OBOS indicator kan dan langere tijd OverSold blijven.
 

*ATH = All Time High oftewel de hoogste (slot)koers ooit behaald.
*OBOS = O
verBought (over gekocht, kans op daling) OverSold (over verkocht, kans op stijging).
*MA = M
oving Average (voortschrijdend gemiddelde) een MA 20 is gemiddelde van 20 koersen.

US INDICES de TREND is OPWAARTS!

De CORRECTIE INDICATOR sinds 9 MEI 2024 een KOOP!

De belangrijkste Amerikaanse indices zijn opwaarts. De CORRECTIE INDICATOR onderin de grafiek geeft een signaal wanneer alle 5 US indices tegelijk voor de middellange termijn een KOOP- of VERKOOP signaal geeft.

Deze indicator wordt gebruikt bij USA MOMENTUM om geheel, gedeeltelijk in- of uit de markt te stappen.

DOW JONES, S&P 500 en NASDAQ daggrafiek
DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Alle indices staan sinds 9 MEI 2024 op KOOP

Het USA MOMENTUM beleggingsportefeuille had in 2021 & 2022 een moeilijke periode. Sommige aandelen daalden hard in enkele dagen waardoor verliezen aanzienlijk opliepen.

Sinds eind november 2022 doen we het beter als de DOW JONES, S&P 500 en AEX behalve de NASDAQ die doet het nog wel beter.

DOW S&P en NASDAQ GRAFIEK

Legenda:
DOW JONES, S&P 500, NASDAQ, AEX & USA MOMENTUM

De grootste veranderingen zijn:

  • Een STOPLOSS methode onder iedere aandeel

  • CORRECTIE indicator zie de grafiek hierboven.

De instap strategie is aanzienlijk verbeterd. Er wordt sneller gekocht wanneer een trendommekeer in beeld komt. Daarnaast heeft elk aandeel onze STOP METHODE. Zie hier hoe we te werk gaan: usamomentum.com


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het kan gaan. Als de markten er anders over denken past men een analyse aan en herziet men een analyse. Deze analyse is informatief bedoeld en is geen beleggingsadvies.

We hebben 274 gasten en geen leden online